Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε σήμερα μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του ΚΕΘΕΑ.

Κατά την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στα γραφεία του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ήταν παρών ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης, ο οποίος ζήτησε να κατατεθεί πρώτα το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και να υπάρξει κριτική στη συνέχεια.

Ο κ. Κασσελάκης τού ζήτησε να αποχωρήσει, με τον κ. Λιάπη να απαντά "θα αποχωρήσω, γιατί θέλω να είμαι παραγωγικός και όχι διχαστικός".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν τον αναγνωρίζει ούτε πρακτικά ούτε ηθικά: "Δεν νομιμοποιώ με την παρουσία μου το πραξικόπημα Μητσοτάκη στο ΚΕΘΕΑ", τόνισε, για να αναφέρει:

"Μέχρι το 2019, οι γονείς, οι θεραπευόμενοι και οι θεραπευτές εξέλεγαν το άμισθο διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ. Ο κ. Μητσοτάκης έσπασε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και διόρισε δικό του πρόεδρο του Δ.Σ.

Σήμερα με κάλεσαν οι εργαζόμενοι, γονείς, επιστήμονες πεδίου, να ακούσω τα πραγματικά προβλήματα. Ο διοικητής εμφανίστηκε απρόσκλητος να πει το κυβερνητικό ποίημα: 'Όλα πάνε καλά'.

Το ΚΕΘΕΑ επιτελεί ένα τεράστιο έργο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Είναι αδιανόητο να είναι κυβερνητικά ελεγχόμενο".

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ ανέφεραν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν επωφεληθεί από όλα τα προγράμματα θεραπείας και απεξάρτησης, βλέπουν με πόνο την “οικογένεια” που τους αγκάλιασε και τους έδειξε πάλι το δρόμο προς τη ζωή, να σαρώνεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία συνεχίζει το καταστροφικό έργο της στο πεδίο της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και της μείωσης της διάδοσης των ναρκωτικών.

Αναφορικά με την κυβερνητική ρύθμιση που προωθείται, οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ, μετέφεραν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το νομοσχέδιο “ισοπεδώνει” τους φορείς 18 ΑΝΩ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΙΑΝΟΣ, ΑΡΓΩ, ΜΕΘΕΞΙΣ, και ΔΙΑΠΛΟΥΣ, και το επί δεκαετίες ανεκτίμητο έργο τους.

Η ρύθμιση προβλέπει την αποδέσμευση των προγραμμάτων θεραπείας και απεξάρτησης από το πλαίσιο του ΕΣΥ και τη συγχώνευση των εγκεκριμένων θεραπευτικών οργανισμών και προγραμμάτων σε έναν “υπερφορέα” Ιδιωτικού Δικαίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης την τελευταία τριετία
'Eκτη ένδειξη για το Dupilumab στις ΗΠΑ
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς