Μια μπύρα πού και πού είναι πολύ καλή. Ίσως και δύο, και τους ζεστούς μήνες μπορεί και περισσότερες. Τι γίνεται όμως μετά την μπυροκοιλιά; Κατά πόσο μπορεί το ποτό να επηρεάσει το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς;

Το περιττό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο διάφορων παθήσεων. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να το συσσωρεύσουμε και δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν συγκεκριμένα ότι το αλκοόλ συμβάλλει στη συσσώρευση αυτή. Υπάρχουν όμως πολλά στοιχεία ότι η συχνή κατανάλωση αλκοόλ είναι παράγοντας για αύξηση βάρους. Το αλκοόλ δεν μάς παρέχει κάτι πέρα από τις θερμίδες του.

Επίσης, η κατανάλωση αλκοόλ σπάνια είναι κάτι που συμβαίνει από μόνη της. Το ποτό μάς ανοίγει την όρεξη, συνεπώς είναι πολύ εύκολο να το παρακάνουμε με το φαγητό όσο πίνουμε, ή να αναζητήσουμε ένα μεγάλο γεύμα στο τέλος της βραδιάς, προσπαθώντας να ηρεμήσουμε το στομάχι μας. Αν προσθέσουμε και τις θερμίδες του ποτού σε αυτό (η μέση μπύρα περιέχει γύρω στις 150, αλλά αυτό το νούμερο μπορεί να έχει τεράστιες αυξομειώσεις ανάλογα με τον τύπο και την διαδικασία παραγωγής).

Τέλος, το αλκοόλ επηρεάζει το πώς καίει το σώμα μας λίπος. Καθώς αυτό είναι μια διαδικασία που περνά από το συκώτι μας, το αλκοόλ "κόβει τη σειρά" και παίρνει προτεραιότητα. Αυτό συνεπώς επηρεάζει όχι μόνο το πώς επεξεργαζόμαστε το λίπος, αλλά και όλες τις υπόλοιπες μορφές ενέργειας (υδατάνθρακες και πρωτεΐνες).

Είναι καλό να μην ξεχνάμε ότι το ποτό πολλές φορές συνοδεύεται από κάπνισμα, το οποίο με έμμεσους (αλλά πολλούς) τρόπους επίσης συμβάλλει στη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Το αυξημένο λίπος στην κοιλιά είναι παράγοντας κινδύνου για τις εξής παθήσεις:

  • Στυτική δυσλειτουργία
  • Λιπώδης νόσος του ήπατος
  • Καρδιοπάθεια
  • Υπέρταση
  • Αυξημένη χοληστερόλη
  • Διαβήτης τύπου 2
  • Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Πώς μπορούμε να ξεφορτωθούμε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς;

Δυστυχώς, δεν είναι τόσο εύκολο. Δεν υπάρχει τρόπος να κάψουμε στοχευμένα λίπος από το σώμα. Απαιτεί τακτική γυμναστική και μια ισορροπημένη δίαιτα, και το σώμα μας θα κάνει την υπόλοιπη δουλειά της καύσης από μόνο του. Στη γυμναστική σας κάντε συνδυασμό αερόβιας άσκησης και ασκήσεων ενδυνάμωσης για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα.

Όσον αφορά τις ίδιες τις μπύρες, δεν χρειάζεται να τις κόψετε εκτός και αν φοβάστε ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα κατάχρησης με το αλκοόλ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλή ιδέα να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό και από τα κοντινά σας άτομα. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να πίνετε λιγότερο συχνά ή να δοκιμάσετε light μπύρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: στην τελική ευθεία για μια συμφωνία που θα αφορά τις πανδημίες
Αίτημα στο ΑΣΕΠ για προκήρυξη 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ
Γεωργιάδης για καταγγελίες Καλλιάνου: Δεν παρεμβαίνω για εξεύρεση κρεβατιού σε ΜΕΘ