Η επόμενη προπόνησή σας θα μπορούσε να ενισχύσει την διαδικασία του μεταβολισμού σας. Πώς θα γίνει όμως αυτό;

Ο μεταβολισμός σας περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες που κάνει το σώμα σας για να μετατρέψει τα τρόφιμα σε ενέργεια και να κρατήσει τον οργανισμό λειτουργικό. Μερικοί άνθρωποι έχουν ταχύτερο μεταβολισμό από άλλους.

Ορισμένα πράγματα που επηρεάζουν το αν ο μεταβολισμός σας είναι γρήγορος ή όχι περιλαμβάνουν παράγοντες που δεν ελέγχετε, όπως η ηλικία, το φύλο και τα γονίδιά σας. Μερικές φορές ένας θυρεοειδής που υπολειτουργεί μπορεί να μειώσει το μεταβολισμό σας. Υπάρχει όμως ένας παράγοντας που μπορούμε να ρυθμίσουμε, κι αυτός είναι η γυμναστική.

Τα μυϊκά κύτταρα χρειάζονται πολλή ενέργεια για να συντηρηθούν, που σημαίνει ότι καίνε πολλές θερμίδες. Στην πραγματικότητα, καίνε περισσότερες θερμίδες από τα λιποκύτταρα, ακόμη και όταν δεν ασκείστε. Έτσι, ο χρόνος που αφιερώνετε στη γυμναστική αποφέρει οφέλη που διαρκούν και αφού τελειώσετε την προπόνησή σας.

Η άσκηση γίνεται ακόμα πιο σημαντική όσο μεγαλώνετε. Με την ηλικία χάνετε φυσικά μυϊκή μάζα, κάτι που επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας. Η προπόνηση μπορεί να επιβραδύνει ή και να σταματήσει αυτή την διαδικασία. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το πετύχετε αυτό.

Ενισχύστε την αερόβια προπόνησή σας

Κάθε είδους αερόβια άσκηση, είτε τρέχετε, είτε κάνετε γιόγκα, καίει θερμίδες. Κάντε το πιο έντονο και το σώμα σας θα κάψει περισσότερες θερμίδες. Δοκιμάστε επίσης την διαλειμματική προπόνηση, στην οποία εναλλάσσετε σύντομες εκρήξεις έντασης με περιόδους χαμηλής έντασης.

Κάντε ασκήσεις με βάρη

Επειδή οι μύες καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες από το λίπος, η ενδυνάμωση των μυών σας θα ενισχύσει την καύση θερμίδων, ακόμα και όταν είστε σε ανάπαυση. Συνεπώς, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη είναι πολύ βοηθητικές για αυτό. Θα ενισχύσετε επίσης την υγεία της καρδιάς σας, των οστών, ακόμα και την ψυχική σας υγεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου