Αργά ή γρήγορα, όλοι μας θα χρειαστεί να κάνουμε κάποια σωματική άσκηση. Και όσο συντομότερα την ενσωματώσουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα, εξίσου σύντομα θα αρχίσουμε να καρπωνόμαστε τα οφέλη της. Υπάρχουν όμως και ορισμένα άτομα που είναι εντελώς αρνητικά με ολόκληρο το κόνσεπτ της γυμναστικής. Πώς θα βρούμε μία λύση για αυτά τα άτομα;

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να κάνετε σωματική άσκηση χωρίς να το καταλαβαίνετε καν.

Δουλειές του σπιτιού

Ακόμα ένας λόγος για να μην παρατάτε το σπίτι σας ασυμμάζευτο: Οι δουλειές που κάνουμε καθημερινά στο σπίτι είναι κι αυτές ένας τρόπος να κάψουμε θερμίδες. Πέρα από αυτό, το καθαρό σπίτι θα βοηθήσει και την ψυχολογία μας, κάτι που ίσως μας βοηθήσει με την σειρά του να δούμε την γυμναστική με καλύτερο μάτι. Επίσης, όσον αφορά τις εξωτερικές δουλειές του σπιτιού (σούπερ μάρκετ και ό,τι άλλο φανταστείτε), είναι ένας έξοχος τρόπος να βγείτε έξω και να περπατήσετε λίγο παραπάνω.

Η ενασχόληση με τον κήπο

Αν έχετε κήπο - ή έστω μεγάλο μπαλκόνι - μπορείτε να ασχοληθείτε με τα φυτά σας. Είναι μια αρκετά ικανοποιητική αερόβια άσκηση όλες οι κινήσεις που θα χρειαστεί να κάνετε, ειδικά αν είστε αρχάριος στην γυμναστική.

Σεξ

Καίει περίπου 5 θερμίδες το λεπτό, δηλαδή όσο και το γρήγορο περπάτημα. Και γεμίζει τους πνεύμονες με οξυγόνο. Συν ότι έρευνες υποστηρίζουν ότι το τακτικό σεξ έχει οφέλη για την υγεία της καρδιάς.

Πεζοπορία

Αν δεν σας αρέσει το γυμναστήριο, αλλά και το περπάτημα στην πόλη σάς καταθλίβει, βγείτε εκτός. Ανακαλύψτε μονοπάτια ή περιοχές με πράσινο κοντά στην περιοχή σας και πηγαίνετε εκεί για περπάτημα. Το ανώμαλο έδαφος θα κάνει την άσκηση λίγο πιο δύσκολη, αλλά και πιο αποτελεσματική.

Χορός

Είναι ίσως η πιο απολαυστική μορφή αερόβιας άσκησης. Και επίσης από εκείνες που μπορούν να βοηθήσουν και την κοινωνική μας ζωή - σκεφτείτε τα άτομα που θα γνωρίσετε στα μαθήματα, αλλά και πόσο πιο κοινωνικοί και άνετοι θα νιώθετε την επόμενη φορά που θα είστε σε μέρος με μουσική και χορό. Αλλά και το να χορεύετε μόνοι στο σπίτι βοηθάει (και δεν σας βλέπει κανένας, οπότε μπορείτε να διασκεδάσετε και με τον εαυτό σας).

Τηλεφώνημα στο δρόμο

Αν χρειάζεται να μιλήσετε στο τηλέφωνο για λίγη ώρα, είναι καλή ιδέα να κάνετε αυτό το τηλεφώνημα όσο περπατάτε. Μην μένετε καθιστοί στο γραφείο, κάντε ταυτόχρονα λίγη αερόβια άσκηση.

Πολεμικές τέχνες

Είναι έντονη γυμναστική, αλλά στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο όφελος είναι πρακτικό: Μαθαίνετε μια μορφή αυτοάμυνας, αλλά επίσης και τρόπους να ελέγχετε καλύτερα την έντασή σας και τον θυμό σας.

Παιχνίδι με το παιδί σας

Αν έχετε παιδί (ή ανιψάκια) το να παίζετε κυνηγητό ή κρυφτό μαζί τους είναι τέλειος τρόπος να βάλετε περισσότερη αερόβια άσκηση στην καθημερινότητά σας, ενώ ταυτόχρονα φροντίζετε την ψυχική σας υγεία με το να είστε δίπλα σε αγαπημένα σας πρόσωπα και να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου