Νέα έρευνα του University of Limerick και του Iowa State University, έδειξε την πιθανή επίδραση της άσκησης με αντιστάσεις στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης.

Η μελέτη παρέχει ενδείξεις που στηρίζουν τα οφέλη της άσκησης με αντιστάσεις στο άγχος και την κατάθλιψη και προσφέρει εξέταση των πιθανών μηχανισμών.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι υπάρχουν ''συναρπαστικές ενδείξεις'' ότι η άσκηση με αντιστάσεις μπορεί πιθανόν να είναι προσβάσιμη εναλλακτική επιλογή στη βελτίωση του άγχους και της κατάθλιψης και παράλληλα να βελτιώνει και άλλες σημαντικές πλευρές της υγείας.

Ο Dr. Herring δήλωσε ότι τα οφέλη της άσκησης με αντιστάσεις στην υγεία έχουν επισημανθεί. Όμως, πιθανή επίδρασή της στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων και διαταραχών άγχους και κατάθλιψης δεν έχει μελετηθεί επαρκώς.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι ενώ οι διαθέσιμες έρευνες στον τομέα εστιάζουν σε σχετικά μικρά δείγματα, υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις από προηγούμενες και συνεχιζόμενες έρευνες του UL και του Dr. Meyer στο  Iowa State University, που υποδεικνύουν ότι η άσκηση με αντιστάσεις βελτιώνει συμπτώματα και διαταραχές άγχους και κατάθλιψης- αν και διαταραχές καθαυτές σπανίως μελετώνται.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Trends in Molecular Medicine.

Πηγές:
Trends in Molecular Medicine.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μη επεμβατική ''εικονική βιοψία'' σαρώνει το δέρμα για καρκινικά κύτταρα
Φόρουμ - Δελφών: 1 στους 3 Έλληνες διαφωνούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα παιδιά
Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το άγχος πριν από μια ιατρική εξέταση