Νέα έρευνα του University of Granada έδειξε ότι παιδιά σχολικής ηλικίας που ασκούνται βελτιώνουν τη σωματική τους φόρμα και υγεία.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open, αποκάλυψε ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα που έκαναν υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά σε πρόγραμμα πεντάμηνης διάρκειας, τα οδήγησε στη μείωση του καρδιομεταβολικού κινδύνου, της χοληστερόλης LDL, της λιπώδους μάζας του δείκτη σωματικής μάζας και τη βελτίωση της αερόβιας ικανότητας.

Ο Francisco B. Ortega, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι σχεδόν το 89% των παιδιών που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα άσκησης πέτυχε σημαντική μείωση της ποσότητας ολικού λίπους.

Επιπλέον φάνηκε ότι σημαντικός αριθμός παιδιών με υψηλό κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου μπόρεσε να ξεφύγει από την ομάδα κινδύνου ως αποτέλεσμα του προγράμματος άσκησης.

Παρόμοια τάση φάνηκε σε αγόρια και κορίτσια που μετακινήθηκαν από φτωχή φόρμα σε βέλτιστη, με βάση την αερόβια ικανότητα.

Η Cristina Cadenas Sánchez, δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει τη σημασία της περίληψης της σωματικής δραστηριότητας στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και της πρόληψης ανάπτυξης μεταβολικών προβλημάτων.

Tο πρόγραμμα βασίστηκε σε ομαδικά παιχνίδια που αφορούσαν απλές δραστηριότητες, όπως τρέξιμο, και μέτριας έως υψηλής έντασης ασκήσεις ενδυνάμωσης χωρίς εξελιγμένο οπλισμό. Επομένως, το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές του σχολικού περιβάλλοντος ή των εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Πηγές:
JAMA Network Open,

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε