Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology, αποκάλυψε την επίδραση του μακιγιάζ κατά την αερόβια άσκηση στο δέρμα και τους πόρους.

Η έρευνα περιέλαβε 43 υγιείς φοιτητές (20 άντρες και 23 γυναίκες). Εφαρμόστηκε foundation στο μισό πρόσωπο σε 2 περιοχές (μέτωπο και πάνω μέρος του μάγουλου).

Το υπόλοιπο ήμισυ του προσώπου αποτελούσε τον έλεγχο.

Η υγρασία αύξανε μετά την άσκηση στις ζώνες με μακιγιάζ και σε αυτές χωρίς. Όμως υπήρχε μεγαλύτερη αύξηση της υγρασίας στις ζώνες με μακιγιάζ.

Αυτό ενδεχομένως μπορεί να είναι αποτέλεσμα του ότι το foundation εμποδίζει να εξατμιστεί η υγρασία από το δέρμα. Η ελαστικότητα του δέρματος αύξανε μετά την έκθεση αλλά σε μεγαλύτερη έκταση στις ζώνες του μακιγιάζ.

Tο μέγεθος των πόρων αύξανε στο δέρμα χωρίς μακιγιάζ μετά την άσκηση αλλά όχι σημαντικά στο δέρμα με μακιγιάζ. Αυτό ενδεχομένως δείχνει ότι το μακιγιάζ ενδεχομένως μπλοκάρει τους πόρους.

Το επίπεδο ελαίων αύξανε στις ζώνες χωρίς μακιγιάζ και μειωνόταν σε αυτές με μακιγιάζ, που υποδεικνύει ότι ενδεχομένως είναι δύσκολο να διατηρούνται κατάλληλα επίπεδα ελαίων στο δέρμα με foundation.

Ο Dongsun Park, του Korea National University of Education, δήλωσε οτι για την υγεία του δέρματος είναι καλύτερο να ασκείται κάποια χωρίς μακιγιάζ.

Πηγές:
Journal of Cosmetic Dermatology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε