Αρουραίοι, μυρμήγκια και κατσαρίδες: Νοσοκομεία στην Αγγλία δέχονται εισβολή παρασίτων. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αναφερθεί περισσότερα από 18.000 προβλήματα παρασίτων σε νοσοκομεία που διαχειρίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Αυτό ανέφερε χθες η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη στοιχεία που συνέλεξαν οι αντιπολιτευόμενοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες. Μόνο 59 από τα 142 ιδρύματα του NHS είχαν απαντήσει σε ερωτήματα, οπότε το πρόβλημα είναι πιθανά πολύ μεγαλύτερο.

Μεταξύ των περιστατικών που περιγράφηκαν ήταν αρουραίοι σε μαιευτήρια, σκουλήκια σε νεκροτομείο και τρωκτικά στην κουζίνα.

Ένα νοσοκομείο ανέφερε ότι ένα ολόκληρο κτίριο είχε μολυνθεί από μύγες και ότι από τους τοίχους ακούγονταν θόρυβοι ζώων.

Σε ένα άλλο νοσοκομείο βρέθηκαν περιττώματα αρουραίων σε σακούλες πτωμάτων και ένα ακέφαλο νεκρό περιστέρι. Το κόστος για την εξάλειψη των προβλημάτων αναφέρθηκε ότι ξεπερνούσε τα 3 εκατομμύρια λίρες (3,5 εκατομμύρια ευρώ).

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θεωρείται χρόνια υποχρηματοδοτούμενο και κακοπληρωμένο. Οι ασθενείς διαμαρτύρονται για τους μεγάλους χρόνους αναμονής.

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Ed Davey, έκανε λόγο για συγκλονιστικές συνθήκες. "Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη πρέπει να προστατεύονται από τα έντομα και τα τρωκτικά.

Αντ' αυτού, οι θάλαμοι καταρρέουν και τα δυσάρεστα παράσιτα κυκλοφορούν ελεύθερα", δήλωσε ο κ. Davey. "Αυτό είναι ένα εθνικό σκάνδαλο". Η συντηρητική κυβέρνηση είχε αφήσει το NHS σε απόλυτη παρακμή, είπε.

Το Υπουργείο Υγείας του Λονδίνου επέρριψε την ευθύνη στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση είχε διαθέσει σημαντικά ποσά για τον εκσυγχρονισμό των κτιρίων του NHS και τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για τους εργαζόμενους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς
Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με την εμφάνιση λιπώδους νόσου του ήπατος
Η ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης μπορεί να είναι το ''κλειδί'' για τη βελτίωση της αγωγής κατά του καρκίνου