Η Teva Pharmaceuticals και η Medincell ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι πειραματικό τους φάρμακο για τη σχιζοφρένεια πέτυχε τον κύριο στόχο δοκιμής τελικού σταδίου, της μείωσης της έντασης των συμπτωμάτων της νόσου.

Οι εταιρείες ελπίζουν ότι το φάρμακο-υποδόρια εκδοχή γενόσημου αντιψυχωσικού που ονομάζεται ολανζαπίνη - θα μπορεί να χρησιμοποιείται ως αγωγή που θα χορηγείται μια φορά τον μήνα.

Το φάρμακο TEV-'749, πέτυχε τον κύριο στόχο σε  675 ασθενείς, της μείωσης της έντασης των συμπτωμάτων σε σύγκριση με placebo, με μέτρηση της κλίμακας Positive and Negative Syndrome Scale.

Tο φάρμακο δίνει ελεγχόμενη, σταθερή απελευθέρωση ολανζαπίνης, που χρησιμοποιείται ως αγωγή για τη σχιζοφρένεια, αλλά συνδέεται με τον κίνδυνο συνδρόμου ντελίριου/καταστολής μετά από ένεση. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι δεν καταγράφηκαν περιστατικά αυτού του συνδρόμου στην έρευνα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κοινό μέτωπο κατά του νόμου Γεωργιάδη για άδεια άσκησης επαγγέλματος σε αποφοίτους Κολλεγίων
ΕΣΑμεΑ:  Διπλασιασμός των εισοδηματικών ορίων για τον εξωδικαστικό για τα άτομα με αναπηρία, χρόνια ή σπάνια πάθηση
HOPEgenesis και Άννα Βίσση ένωσαν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας