Η άσκηση παίζει μεγάλο ρόλο στο να παραμένουμε υγιείς όσο περνούν τα χρόνια. Βοηθά να διατηρήσετε την καρδιά, τους πνεύμονες και τον εγκέφαλό σας υγιή και τους μύες σας δυνατούς. Πολλοί ηλικιωμένοι επιλέγουν το ποδήλατο ως μέσο για να κάνουν περισσότερη αερόβια άσκηση.

Τα οφέλη της ποδηλασίας

Η ποδηλασία είναι μια εξαιρετική άσκηση αντοχής. Αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό και βελτιώνει την αναπνοή σας. Αυτό σας βοηθά να διατηρήσετε τον οργανισμό σας υγιή και επίσης αυξάνει την συνολική αντοχή σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην καθημερινότητά σας με μεγαλύτερη άνεση. Η αερόβια άσκηση όπως η ποδηλασία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη:

Διαβήτη

Καρκίνου του παχέος εντέρου

Καρκίνου του μαστού

Καρδιοπάθειας

Η άσκηση είναι επίσης σημαντική για την διαχείριση της αρθρίτιδας. Το επιπλέον βάρος μπορεί να προκαλέσει πόνο επειδή προσθέτει πίεση στις αρθρώσεις. Οι μύες γύρω από την άρθρωση μπορεί επίσης να εξασθενήσουν αν δεν ασκείστε. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς από την κίνηση, κάτι που μπορεί να κάνει τις αρθρώσεις σας να πονέσουν περισσότερο. Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να βελτιώσει την διάθεσή σας και την μνήμη σας, με το να αυξάνει την ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Τα οφέλη στην διάθεση γίνονται ακόμα περισσότερο ορατά αν κάνετε ποδήλατο έξω, σε μέρος με πράσινο.

Βέβαια, το ποδήλατο ενώ βρίσκεστε έξω μπορεί να σας βοηθήσει να νιώθετε καλύτερα, αλλά είστε επίσης στο έλεος του καιρού. Οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι που έχουν άλλα προβλήματα υγείας είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν στη ζέστη. Ο κρύος καιρός κάνει τους δρόμους να γλιστρούν περισσότερο, και μια πτώση μπορεί να είναι ακόμα πιο επικίνδυνη σε προχωρημένη ηλικία. Το στατικό ποδήλατο είναι μια πολύ πιο ασφαλής εναλλακτική για να γυμνάζεστε από το σπίτι, και να απολαμβάνετε τον χρόνο σας έξω με λιγότερο έντονες δραστηριότητες.

Τι πρέπει να προσέχετε:

Η άσκηση σπάνια έχει μειονεκτήματα γιατί είναι σημαντική για τη διατήρηση της καλής υγείας. Αλλά μπορεί να υπάρχουν στιγμές που το ποδήλατο μπορεί να μην πάει τόσο καλά όσο περιμένατε. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά και ακόμα χτίζετε την δύναμή σας, όπως και όταν ξεχάσετε να κάνετε προθέρμανση ή κάνετε ποδήλατο όσο έχετε κάποιον τραυματισμό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε:

Πόνο

Σφίξιμο στους μυς

Κούραση

Μπορεί να αισθάνεστε ότι το ποδήλατο είναι πολύ δύσκολο όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, αλλά όσο συνεχίζετε θα γίνεται ευκολότερο και θα αισθάνεστε πιο άνετα.

Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να κάνετε ποδήλατο, βάλτε στόχο για 150 λεπτά την εβδομάδα. Για να είστε ασφαλείς, βεβαιωθείτε ότι:

*Έχετε κάνει πρώτα ζέσταμα με διατάσεις

*Έχετε πιει πολύ νερό

*Ακούτε τις ανάγκες του σώματός σας και δεν το παρακάνετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ρινικό μικροβίωμα πιθανός διαγνωστικός βιοδείκτης για τη σηψαιμία
Ποιες τροφές είναι αφροδισιακές
'Αρειος Πάγος: Αντισυνταγματική η περικοπή στους μισθούς νοσοκομειακών γιατρών