Θέμα λίγου χρόνου αποτελεί η εκκίνηση της "διπλής επένδυσης" της Medicon Hellas σε όμορο ακίνητο στο Γέρακα Αττικής, το οποίο η εισηγμένη έχει ενοικιάσει για διάστημα πενήντα ετών.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα project της τάξεως των 700 - 800 χιλιάδων ευρώ (χρόνος κατασκευής έως δώδεκα μήνες), το οποίο αποσκοπεί:

Πρώτον, στη μεταφορά των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της εταιρείας από το υπάρχον κτίριο σ’ αυτό που θα κατασκευαστεί στο όμορο οικόπεδο.

Δεύτερον, στην απελευθέρωση χώρου στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εισηγμένης, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και παραγωγή.

Το 2023, η Medicon Hellas δεν επωφελήθηκε -όπως τα προηγούμενα χρόνια- από τις πωλήσεις προϊόντων (διαγνωστικά τεστ) που σχετίζονταν με την πανδημία covid-19, οπότε εμφάνισε μειωμένες οικονομικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 18,72 εκατ. ευρώ (από 20,77 εκατ.) το EBITDA σε 3,683 εκατ. (από 5,467 εκατ.) και τα καθαρά της κέρδη στο 1,321 εκατ. ευρώ, έναντι 2,533 εκατ. ευρώ το 2022.

Η κατάσταση στην αγορά εξακολουθεί και φέτος να χαρακτηρίζεται από προκλήσεις με τα δημόσια νοσοκομεία να επιχειρούν να συγκρατήσουν τα κόστη τους, ενώ αντίθετα οι εταιρείες του κλάδου να υφίστανται τις συνέπειες των πληθωριστικών πιέσεων. Πάντως, η Medicon Hellas, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, φέρεται να καταφέρνει να διατηρεί μέχρι τώρα -ή και ενδεχομένως να αυξάνει ελαφρά- τον περυσινό της κύκλο εργασιών.

Στα πλαίσια της επικείμενης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων (5/7/2024), η διοίκηση της εταιρείας έχει προαναγγείλει την πρότασή της για διανομή μερίσματος, το ύψος του οποίου ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ρινικό μικροβίωμα πιθανός διαγνωστικός βιοδείκτης για τη σηψαιμία
Ποιες τροφές είναι αφροδισιακές
'Αρειος Πάγος: Αντισυνταγματική η περικοπή στους μισθούς νοσοκομειακών γιατρών