Πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Obesity, Immunity, Vaccination», με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιμερόεσσα – Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, σε συνεργασία με τον Α.Π.Θ. (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Η εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν σε φοιτητές Ιατρικής από όλη την Ελλάδα, προσέλκυσε σημαντικό ενδιαφέρον και υψηλή συμμετοχή, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τη σύνδεση της παχυσαρκίας με το ανοσοποιητικό σύστημα και τον εμβολιασμό.

Κεντρικός άξονας του webinar αποτέλεσε το θέμα: «Παχυσαρκία και Εμβολιασμοί: Ανοσολογικές Προκλήσεις και Δημόσια Υγεία», αναδεικνύοντας τις σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιατρική κοινότητα.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν:

ο Καθηγητής κ. Μιχάλης Κ. Χουρδάκης, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ και Διευθυντής του Συνεργαζόμενου Κέντρου Π.Ο.Υ. «Quality of Life and Well-Being». Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης
ο κ. Αλέξανδρος Μουρουγλάκης, Ειδικός Παθολόγος και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιμερόεσσα
Οι επιστήμονες, κ. Ε. Φουστέρης, κ. Ε. Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης, κ. Σ. Μεταλλίδης, κα Ε. Ζιώγα και κα Α. Τογκελίδου,  ανέδειξαν κρίσιμα ζητήματα, όπως:

  • η επίδραση της παχυσαρκίας στην ανοσολογική απόκριση
  • η αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε άτομα με παχυσαρκία
  • οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και οι ανάγκες για στοχευμένες παρεμβάσεις

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος.

Ο Σύλλογος Ιμερόεσσα συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη των ατόμων με παχυσαρκία, ενισχύοντας τον διάλογο μεταξύ επιστημονικής κοινότητας και κοινωνίας.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κατοικίδια και τάισμα: Συμβουλές και τι να προσέχετε
Η προστασία από τα κουνούπια εξίσου σημαντική με την αντηλιακή προστασία
Αντιψυχωσικό φάρμακο φαίνεται πως μειώνει τον χρόνο αντίδρασης στην οδήγηση [μελέτη]