Υπάρχει κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα η οποία θεωρείται καλύτερη για να γυμναστείτε; Λοιπόν, ειλικρινά, εξαρτάται από εσάς και το σώμα σας. Υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που μπορείτε να εξετάσετε πριν επιλέξετε την κατάλληλη στιγμή στιγμής της ημέρας για να γυμναστείτε.

Πρωινή γυμναστική

Μετά από τον νυχτερινό ύπνο, το σώμα σας βρίσκεται ακόμη στη «νυχτερινή λειτουργία» και οι μηχανισμοί του οργανισμού στο χαμηλότερο επίπεδο. Η πρωινή άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την ημέρα σας, ενεργοποιώντας τον οργανισμό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε δραστήριοι όλη την ημέρα.

Ας ρίξουμε μια ολοκληρωμένη ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα

-Οι πιθανότητες του να είστε συνεπείς με την άσκησή σας είναι υψηλότερες στις πρωινές προπονήσεις καθώς αρχίζετε την ημέρα σας με γυμναστική. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε. Αναπτύσσετε μια πρωινή συνήθεια, μένετε πιστός και αφοσιωμένος σε αυτήν.

-Οι πρωινές προπονήσεις κρατούν τα ενεργειακά σας επίπεδα υψηλά. Αυτό αυξάνει την αποδοτικότητά σας και στην εργασία.

-Η άσκηση το πρωί, ειδικά πριν το πρωινό, βοηθά στην καύση λίπους σε σύγκριση με μια βραδινή προπόνηση. Εκτός αυτού, ενισχύει το μεταβολισμό για να κάψει περισσότερες θερμίδες.

Ποιες είναι οι προκλήσεις;

-Πρώτον, το να ξυπνάτε τόσο νωρίς το πρωί είναι έτσι και αλλιώς δύσκολο. Νιώθετε αδύναμος και τα επίπεδα ενέργειας είναι χαμηλά, πράγμα που αυξάνει το επίπεδο δυσκολίας.

-Οι λειτουργίες του σώματός μας δεν είναι ενεργές το πρωί, ειδικά οι πνεύμονες, καθώς οι αεραγωγοί συστέλλονται τη νύχτα. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι συχνά λαχανιάζουν πιο εύκολα το πρωί.

-Μετά το ξύπνημα, οι αρθρώσεις και οι μύες είναι δύσκαμπτοι, γεγονός που τους καθιστά επιρρεπείς στη φθορά. Για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό το ζέσταμα πριν την πρωινή προπόνηση.

-Η άσκηση με άδειο στομάχι είναι λιγάκι επικίνδυνη.

Αν έχετε παραμείνει ενεργοί όλη την ημέρα, η βραδινή άσκηση μπορεί να αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική. Σε αντίθεση με το πρωί, οι λειτουργίες του οργανισμού σας τις βραδινές ώρες φτάνουν στην κορύφωή τους, παρέχοντάς σας μέγιστη ενέργεια και αντοχή. Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος: η κόπωση. Μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, χρειάζεστε ξεκούραση.

Πλεονεκτήματα

-Υπάρχει λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις και τους μύες στο τέλος της ημέρας, πράγμα που σημαίνει ελάχιστο κίνδυνο τραυματισμών. Το σώμα σας είναι σχετικά ευλύγιστο το βράδυ και αυτό βοηθά να αποκτήσετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

-Η άσκηση μετά από μια κουραστική μέρα λειτουργεί σαν αγχολυτικό..

Ποιες είναι οι προκλήσεις;

Τις βραδινές ώρες κοινωνικοποιούμαστε. Πάρτι, οικογενειακές συγκεντρώσεις, φίλοι, μαζώξεις κλπ. Όλα αυτά, συνήθως, γίνονται τη νύχτα. Είναι εύκολο να βρείτε δικαιολογία για να μην ασκηθείτε.

-Η εκγύμναση πριν από τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ύπνου.

Συμπέρασμα

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τόσο στις πρωινές όσο και στις βραδινές προπονήσεις. Εξαρτάται από εσάς ποια θα επιλέξετε, καθώς κανείς δεν ξέρει το σώμα σας καλύτερα από τον εαυτό σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη
Ευλογιά: Ανάγκη για νέα εμβόλια και φάρμακα - Τι αναφέρεται σε αμερικανική έκθεση
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]