Η χρήση καθαρού νερού και σαπουνιού και η άθληση φέρνουν καλύτερη υγεία, και επομένως βοηθούν την ανάπτυξη των παιδιών. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες που έχουν γίνει, η θωράκιση της υγείας των παιδιών που πετυχαίνεται -και -με αυτό το τρόπο απομακρύνει ασθένειες και εξασφαλίζει υγιή ανάπτυξη που έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην μετέπειτα πορεία του παιδιού. Πρόσφατες μελέτες που εστιάσθηκαν στις συνθήκες ζωής των παιδιών έδειξαν ότι οι καλοί όροι υγιεινής και η άθληση κάνουν τα παιδιά...ψηλότερα.

Από γερμανική έρευνα προκύπτει ότι τα αγόρια και τα κορίτσια που αθλούνται αποκτούν περισσότερη μυϊκή δύναμη και καλύτερο συντονισμό του σώματός τους. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον, κυρίως για τους γονείς είναι ότι τα παιδιά που αθλούνται συστηματικά συγκεντρώνονται πιο εύκολα και καλύτερα στα μαθήματά τους με αποτέλεσμα να βελτιώνονται και οι σχολικές επιδόσεις τους. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, κύρια συνέπεια της έλλειψης σωματικής άσκησης είναι η παχυσαρκία, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη, ορθοπεδικά και καρδιακά νοσήματα. Αυτό σημαίνει ότι η άθληση ωφελεί. .

Πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκε μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία συσχέτισε τις συνθήκες υγιεινής του σπιτιού και το ύψος των παιδιών που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο αυτοί παράμετροι είναι άμεσα συνδεδεμένοι. Για παράδειγμα, όταν ένα παιδί πίνει βρώμικο νερό και δεν έχει σαπούνι να πλυθεί, τότε αμέσως μετά τη γέννησή του αρρωσταίνει κατ’ επανάληψη (διάρροια κ.α.), με συνέπεια να εμποδίζεται η σωστή ανάπτυξη του σώματός του.

Δεν θα πρέπει να υποτιμάται και το γεγονός ότι οι συνθήκες υγιεινής είναι μία από τις αιτίες μετάδοσης των παιδικών ασθενειών, καθώς μεταδίδονται συχνότερα λόγω έλλειψης προσωπικής υγιεινής από τα μικρά παιδιά. Και φυσικά όσο πιο ευάλωτο είναι ένα παιδί στις ασθένειες τόσο επηρεάζεται αρνητικά η σωματική και η πνευματική του ανάπτυξη. Το σίγουρο είναι ότι τα μικρά παιδιά είναι περισσότερο ευάλωτα από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα απέναντι στις επιπτώσεις που έχει το μη ασφαλές νερό και οι κακές συνθήκες υγιεινής.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 165 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι δεν παίρνουν το ύψος που θα μπορούσαν, εξαιτίας ανακοπής της ανάπτυξής τους κυρίως λόγω κακής σωματικής υγιεινής και υποσιτισμού (η ανεπάρκεια της τροφής αποτελεί αιτία για 3,1 εκατ. θανάτους ετησίως, σχεδόν το 50% των συνολικών θανάτων των παιδιών κάτω των πέντε ετών).

premium.paratiritis

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας