Η απώλεια βάρους είναι συνήθως λίγο περίπλοκη στις γυναίκες που έχουν το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (ΣΠΩ), αλλά όχι αδύνατη. Αλλά εάν πάσχετε από ΣΠΩ  και παίρνετε φάρμακα για αυτό, τότε η απώλεια βάρους γίνεται αρκετά δυσκολότερη. Το ΣΠΩ προκαλεί ορμονική ανισορροπία, ασταθείς εμμηνορροϊκούς κύκλους ή ανάπτυξη μικρών θρόμβων στις ωοθήκες. Παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής και την τακτική άσκηση, οι γυναίκες δυσκολεύονται να μειώσουν το βάρος τους.

Ωστόσο, κάθε κιλό βάρος που χάνετε μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αντίσταση στην ινσουλίνη, τα επίπεδα ορμονών, την έμμηνο ρύση κλπ. Αλλά το ερώτημα εδώ είναι πώς θα μειώσετε το βάρος; Μπορούμε να σας πούμε μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους και συμβουλές για την απώλεια βάρους (για εσάς που πάσχετε από ΣΠΩ). 

Καλύτερες και γρήγορες συμβουλές απώλειας βάρους για γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Μείωση των υδατανθράκων

Οι γυναίκες που έχουν ΣΠΩ θα πρέπει να ακολουθούν ένα χαμηλό σε υδατάνθρακες πρόγραμμα διατροφής και να τους κόψουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες θα βοηθήσει στην καύση του λίπους αυξάνοντας το ρυθμό μεταβολισμού (θα μειώσει τα επίπεδα ινσουλίνης), γεγονός που θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Σε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, μπορείτε να φάτε λαχανικά, ομελέτα, μαγειρεμένα όλα σε λάδι καρύδας για πρωινό. Ενώ στο δεκατιανό σας γεύμα μπορείτε να φάτε γιαούρτι με μερικά φρούτα και ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα και βατόμουρα. Φάτε ένα καλό μεσημεριανό με πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Πρωτεΐνη

Προσπαθήστε να καταναλώσετε μια επαρκή, πλούσια σε πρωτεΐνες, διατροφή καθώς σταθεροποιεί το σάκχαρο του αίματος και βοηθά στην απώλεια βάρους. Σε μία πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή, θα πρέπει να τρώτε αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα, καρύδια κλπ. Είναι επίσης ευεργετικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ΣΠΩ.

Μειώστε την πρόσληψη  γλυκών

Για να μειωθεί το βάρος, είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση γλυκών και ζαχαρούχων τροφίμων. Η μείωσή τους, βοηθά στην απώλεια βάρους, στην ακανόνιστη περίοδο και στις ορμονικές ανισορροπίες.

Σημείωση: Η πρόσληψη ζαχαρούχων τροφίμων αυξάνει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα και το βάρος.

Καλός ύπνος και τακτική άσκηση

Η τακτική άσκηση με το σωστό πρόγραμμα διατροφής είναι πιο σημαντική για την απώλεια βάρους (ειδικά όταν υποφέρετε από ΣΠΩ). Ως εκ τούτου, θα πρέπει να κάνετε κάποια αερόβια άσκηση. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάψετε επιπλέον λίπος. Εκτός από αυτό, κοιμηθείτε σωστά- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να χάσετε βάρος.

Συμπεριλάβετε πολλές φυτικές ίνες στη διατροφή σας

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα τρόφιμα τα οποία είναι πλούσια σε ίνες σας βοηθούν να χάσετε βάρος, καθώς σας επιτρέπουν να μένετε χορτάτες, γεγονός που οδηγεί στην απώλεια βάρους. Μια πλούσια σε ίνες διατροφή θα σας βοηθήσει επίσης να κάψετε λίπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας