Κανείς δεν είναι σίγουρος από τι προκαλείται το άσθμα. Ξέρουμε όμως ότι είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης πάθηση, της οποίας τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή, αλλά αυτό που δεν αλλάζει ποτέ είναι το γεγονός ότι αν κάποιο αλλεργιογόνο εισέρθει στους αεραγωγούς, τότε ο ασθενής θα βιώσει μια κρίση. Το αλλεργικό αυτό άσθμα μπορεί να προκληθεί και από τροφές και αυτές είναι οι πέντε πιο συνηθισμένες που προκαλούν συμπτώματα…

Γάλα

Το γάλα είναι από τις πιο σημαντικές πηγές ασβεστίου, αλλά υπάρχουν ορισμένοι ασθενείς που υποφέρουν κάθε φορά που το καταναλώνουν. Αυτοί οι ασθενείς είδαν βελτίωση των συμπτωμάτων τους όταν έκοψαν το γάλα και τα γαλακτοκομικά από την διατροφή τους. Αν αυτό ισχύει και για εσάς, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας, ώστε να βρείτε εναλλακτικές πηγές βιταμίνης D και ασβεστίου.

Αυγά

Η αλλεργία στα αυγά είναι πιο συνηθισμένη στα παιδιά και ξεπερνιέται με τα χρόνια στις περισσότερες περιπτώσεις. Τα συμπτώματα είναι πολύ πιθανότερο να πυροδοτηθούν από την κατανάλωση ωμού ή λάθος μαγειρεμένου αυγού. Αν έχετε αλλεργία στα αυγά, πρέπει να τσεκάρετε πολύ προσεκτικά τις ετικέτες των τροφών, καθώς περιέχονται σε πολύ περισσότερα προϊόντα από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Συντηρητικά και πρόσθετα

Τα συντηρητικά που περιέχονται στα επεξεργασμένα προϊόντα, για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους, μπορεί να σας προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Αν συμβαίνει αυτό, θα ήταν καλό να αποφεύγετε αλλαντικά και επεξεργασμένα κρέατα, έτοιμες σάλτσες, χυμούς του εμπορίου και αναψυκτικά.

Σιτάρι

Η αλλεργία στο σιτάρι προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με αυτά του άσθματος, άρα σημαίνει πως θα ήταν καλό να αποφεύγετε τα προϊόντα που φτιάχνονται από το σιτάρι και το αλεύρι του.

Σόγια

Μετά την αλλεργία στο γάλα, η αλλεργία στη σόγια είναι η δεύτερη πιο κοινή αλλεργία του Δυτικού κόσμου. Τη βρίσκουμε σε αρκετές τροφές, και – ίσως στο πιο γνωστό – την σως σόγιας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"
Κλιματισμός και νόσος λεγεωνάριων - Τι πρέπει να γνωρίζουμε [εγκύκλιος υπουργείου Υγείας]