Υπάρχει λόγος που το δέρμα σας μοιάζει θαμπό μετά από αρκετά πάρτι, μπάρμπεκιου ή μέρες μεγάλης κατανάλωσης ποτού. Αυτό που τρώτε επηρεάζει το δέρμα σας προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, δήλωσε ο Dr. Ariel Ostad, του American Academy of Dermatology. 

Αν και λίγες παρεκτροπές δεν θα σας γεράσουν μέσα σε μια νύχτα η συνεχής φτωχή διατροφή μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματός σας με τον καιρό.

Ακολουθούν 6 τροφές για να καταναλώσετε με μέτρο ώστε να φαίνεστε όσο νέοι αισθάνεστε.

Γλυκά

Η συσσώρευση ζάχαρης μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Όταν τρώτε περισσότερη ζάχαρη από αυτή που μπορούν να επεξεργαστούν τα κύτταρα, τα υπερβάλλοντα μόρια ζάχαρης συνδέονται με πρωτεΐνες και δημιουργούν ‘’τελικό προϊόν προχωρημένης γλυκοζυλίωσης’’, το οποίο τελικά μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο κολλαγόνο του δέρματος.

Η πολλή ζάχαρη είναι βλαβερή και για το χαμόγελό σας

Η ζάχαρη κολλά στα δόντια σας, ενθαρρύνει τα βακτήρια, την τερηδόνα και τη δυσχρωμία, δήλωσε ο ειδικός Brian Kantor. Αν καταναλώσετε κάτι γλυκό ρίξτε νερό στο στόμα σας για να αφαιρέσετε τη ζάχαρη που τυχόν έχει συσσωρευτεί.
Αλκοόλ

Υγιές ήπαρ σημαίνει υγιές δέρμα

Σύμφωνα με τον Ostad, όταν το ήπαρ σας λειτουργεί καλά οι τοξίνες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το δέρμα σας απομακρύνονται με φυσικό τρόπο από τον οργανικισμό σας. Ωστόσο, αν τοξίνες συσσωρεύονται στο ήπαρ σας και δεν διασπώνται καταλλήλως, το δέρμα σας μπορεί να εμφανίσει ποικιλία προβλημάτων, όπως ακμή και ρυτίδες.
Το ποτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εξάρσεις ροδόχρου ακμής.

Επιπλέον, το αλκοόλ οδηγεί σε αφυδάτωση και είναι βλαβερό για τον ύπνο, που συνδέεται με επιτάχυνση της γήρανσης, όπως φάνηκε σε έρευνα του Case Western Reserve University.
Ο ανεπαρκής ύπνος συνδέεται με ρυτίδες και μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος, δήλωσε ο Ostad.

Λευκό κρασί

Το λευκό κρασί ανήκει σε δική του κατηγορία λόγω της βλάβης που προκαλεί στα δόντια.

Το οξύ στο λευκό κρασί βλάπτει το σμάλτο και καθιστά τα δόντια σας πιο ευάλωτα σε λεκέδες. Αν συνηθίζετε να τελειώνετε την ημέρα σας με ένα ποτήρι λευκό κρασί τα δόντια σας μπορεί να είναι πιο ευάλωτα σε καφέ λεκέδες το επόμενο πρωί.

Δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά την κατανάλωση λευκού κρασιού, καθώς αν βουρτσίσετε αμέσως μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω η διάβρωση του σμάλτου. Η Maureen McAndrew, του New York University, δήλωσε ότι καλό είναι να περιμένετε μια ώρα μετά το ποτό πριν αρχίσετε το βούρτσισμα των δοντιών.

Αλμυρές τροφές

Μπορεί ενδεχομένως να μη μαγειρεύετε με αλάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πρόσληψη είναι χαμηλή.

Η δερματολόγος Dr. Ranella Hirsch, δήλωσε ότι πολλές τροφές σε κονσέρβα συντηρούνται με αλάτι, που μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών και να σας δείχνουν φουσκωμένη.
Αν χρειάζεστε γρήγορη αποκατάσταση καταπολεμήστε την κατακράτηση υγρών με ενυδατική κρέμα που περιέχει καφεΐνη (είναι γνωστό πως μειώνει το οίδημα όταν εφαρμόζεται τοπικά).

Κατεργασμένο κρέας

Σκεφτείτε το λουκάνικο και το μπέικον.

Σύμφωνα με τον Ostad πολλά από τα κατεργασμένα κρέατα έχουν συντηρητικά που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή του δέρματος και να επιταχύνουν την εμφάνιση της γήρανσης.

Τείνουν επίσης να περιέχουν υψηλά επίπεδα αλατιού, που μπορεί να σας οδηγήσει σε οιδήματα.
Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε το μπέικον στο σάντουιτς με κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Αν δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε για πάντα χρησιμοποιήστε λιγότερο κρέας και ‘’φορτώστε’’ το με λαχανικά.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια