Είτε θέλουμε ένα ποτό μετά τη δουλειά είτε να βγούμε το βράδυ του Σαββάτου, υπάρχουν ώρες που νιώθουμε ότι… χρειαζόμαστε ένα κοκτέιλ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πολλά από τα πιο αγαπημένα κοκτέιλ περιέχουν πολλές κενές θερμίδες. Για αυτό και επιλέξαμε αυτά τα πιο light κοκτέιλ, όλα με λιγότερες από 200 θερμίδες, για εσάς που δεν θέλετε να στερηθείτε το (περιστασιακό) ποτό σας!

Gimlet (178 θερμίδες)

Αν σας αρέσει το τζιν, το gimlet είναι το κοκτέιλ σας. Απλό όσο δεν πάει – είναι κυριολεκτικά τζιν με χυμό lime – και ιδιαίτερα δροσιστικό. Αν θέλετε να κόψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες και το φτιάχνετε στο σπίτι, αντί για έτοιμο χυμό (που μπορεί να περιέχει προσθήκες ζάχαρης) χρησιμοποιήστε τον χυμό από ένα φρεσκοστυμμένο lime.

Μαρτίνι (176 θερμίδες)

Το κλασικό ποτό του Τζέιμς Μποντ είναι ένα μείγμα βερμούτ και τζιν. Όταν το ζητάτε dry, υπάρχει λιγότερο βερμούτ και περισσότερο τζιν. Και, προαιρετικά, η ελιά.

Μοχίτο (168 θερμίδες)

Γλυκό, γευστικό αλλά και αρκετά ελαφρύ, το μοχίτο φτιάχνεται από ρούμι, ζάχαρη, φύλλα μέντας και lime. Δεν είναι πηχτό, που σημαίνει ότι δεν θα σας κάνει να νιώσετε μπουκωμένοι. Υπάρχει λόγος που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ παγκοσμίως.

Paloma (166 θερμίδες)

Αν σας αρέσει η τεκίλα, μην πιείτε μαργαρίτα – έχει υπερβολικά πολλές θερμίδες. Το Paloma είναι ένα μείγμα από χυμό γκρέιπφρουτ, σόδα και lime, και ζητήστε το χωρίς τη ζάχαρη ή το αλάτι γύρω από το ποτήρι.

Old Fashioned (154 θερμίδες)

Αν σας αρέσει το μπέρμπον, αλλά δεν μπορείτε να το πιείτε σκέτο, το Old Fashioned είναι το απόλυτο κοκτέιλ για εσάς. Με μερικές σταγόνες bitters για γεύση (αλλά όχι και πολλές θερμίδες) και πολύ λίγη ζάχαρη, αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

Τζιν & Τόνικ (148 θερμίδες)

Το τόνικ έχει υπερβολικά λίγες θερμίδες- και αυτό το καθιστά τον καλύτερο σύντροφο για ένα ποτήρι τζιν (ή και βότκα). Πολύ απλό, πολύ κλασικό ποτό.

Βότκα σόδα (96 θερμίδες)

Και φτάνουμε στην κατηγορία… “ακόμη ένα ποτηράκι”. Καθώς η σόδα έχει μηδέν θερμίδες, το μόνο που μετράμε είναι το αλκοόλ – και η βότκα είναι από τα πιο low-cal αλκοολούχα ποτά, αλλά και αρκετά δυνατή για να νιώσετε αυτό που πίνετε.

Ρούμι και diet coke (96 θερμίδες)

Άλλος ένας φοβερός συνδυασμός με πολύ λίγες θερμίδες, για όσους δεν είναι λάτρεις της βότκας. Παρ’ όλα αυτά, προσέξτε: η κόλα περιέχει καφεΐνη, άρα μπορεί να δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε μετά.

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]
Κοινή πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού έναντι λοιμωδών νοσημάτων
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής