Της Σοφίας Νέτα

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 18 Ιουνίου με στόχο την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την υγιεινή διατροφή και την άσκηση.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη: την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας και την διεξαγωγή ενημερωτικών ομιλιών από εξειδικευμένους επιστήμονες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18.30, στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (Βουλής 44Α, 1ος όροφος).

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για τις δωρεάν εξετάσεις: πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος στα τηλ: 210 – 32 34 268, 6940 825040, κα Ελένη Βενιέρη.

Τα θέματα των ομιλιών που θα αναπτυχθούν είναι τα εξής:

  • Το κοινωνικό πρόβλημα της Οστεοπόρωσης στην Ελλάδα
  • Τα πέντε μυστικά της ευτυχισμένης γυναίκας
  • Τι είναι Οστεοπόρωση και πώς θα την προλάβετε
  • Η Άσκηση στην πρόληψη και αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης
  • Διατροφή και Οστεοπόρωση

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

*Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από το θέμα της οστεοπόρωσης, της διατροφής, της άσκησης, της ψυχολογίας, της πρόληψης κλπ.

Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 6.000 και πλέον μέλη, έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο, τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η δραστηριότητα του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο στη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες περιλαμβάνουν σεμινάρια οστεοπόρωσης, άσκησης, διατροφής και ψυχολογίας, όσο και στην έκδοση ενημερωτικών εντύπων.

Σκοπός του Συλλόγου είναι να καταφέρει να παρέχει ισοδύναμες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες της ελληνικής επικράτειας είτε αυτοί βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις είτε σε απομακρυσμένα μέρη.
Επίσης, ο Σύλλογος εξάγει τα επιδημιολογικά στοιχεία της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018 123, 210 6280698, http://www.osteocare.gr/

ΣΕΕ

Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) ιδρύθηκε το 1924, πριν από 80 χρόνια. Είναι από τις παλαιότερες οργανώσεις γυναικών στην Ελλάδα και έχει μέλη του, Γυναίκες Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων. (Μηχανικούς, Αρχιτέκτονες, Δικηγόρους, Γιατρούς, Αρχαιολόγους, Κοινωνιολόγους, Ψυχολόγους, Καθηγήτριες).
Οι σκοποί του Συνδέσμου, στα 80 αυτά χρόνια, που είναι η παροχή ουσιαστικής στήριξης στις γυναίκες επιστήμονες, σχετικά με την επαγγελματική τους προώθηση και την ακαδημαϊκή τους εξέλιξη δεν έχουν αλλάξει.

Ο ΣΕΕ προσαρμόζει κάθε φορά τις δραστηριότητές του στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές συνθήκες και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των καιρών.

Στα 80 χρόνια που πέρασαν, ο ΣΕΕ έχει να επιδείξει μια δυναμική παρουσία, στην προσπάθεια για τη συνειδητοποίηση των γυναικείων προβλημάτων, έχει να επιδείξει ένα μεγάλο έργο κοινωνικής προσφοράς και ενεργού συμμετοχής στα προβλήματα του τόπου.


Βουλής 44α, 10557 Αθήνα, τηλ. & φαξ: 210 – 32 34 268, e-mail: [email protected]

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Έγκαιρος εντοπισμός καρκίνου στο στομάχι με απλή στοματική έκπλυση [μελέτη]
Πιθανή σχέση μεταξύ διαταραχής μετατραυματικού στρες και αυτισμού [μελέτη]
Σταφιδόνερο: Έχει πράγματι οφέλη;