Η 18η  Απριλίου ήταν η φετινή ημέρα Εταιρικής Υπευθυνότητας “Responsible Science” της AstraZeneca. Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι της εταιρείας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν ανθρώπους και οικογένειες που το έχουν ανάγκη, στηρίζοντας το έργο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Μπορούμε».

Οι εργαζόμενοι της AstraZeneca, με τη βοήθεια του Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου και της ομάδας του, μαγείρεψαν για καλό σκοπό, με στόχο να παρέχουν 2.000 μερίδες φαγητού στους συνανθρώπους μας με ανάγκη.  Η δράση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι άνθρωποι της AstraZeneca κατάφεραν να ετοιμάσουν τελικά 2.200 μερίδες φαγητού, οι οποίες διανεμήθηκαν μέσω του «Μπορούμε» σε φορείς που στηρίζουν οικογένειες και ευπαθείς ομάδες με τρόφιμα, όπως ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Μαρκοπούλου, ο Ιερός Ναός Παναγίας Βλαχερνών, ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνα Παλλήνης, ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Αντωνίου Κουβαρά «Επτάλοφος» και το οικοτροφείο ΕΠΑΨΥ Παλλήνης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο κ. Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ιδρυτικό μέλος του «Μπορούμε», ο οποίος δήλωσε ότι: «Το Μπορούμε είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Καθημερινά, σώζουμε φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές και το προσφέρουμε, μέσω κοινωφελών φορέων, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση και παράλληλα στηρίζουμε επισιτιστικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.»

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου κα Έλενα Χουλιάρα δήλωσε: «Με την Ημέρα Εταιρικής Υπευθυνότητας της AstraZeneca, εκφράζουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το Responsible Science είναι για εμάς συνειδητή επιλογή. Με τις εθελοντικές δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, για την Υγεία και την Κοινωνία που διοργανώνουμε μένουμε πιστοί στις αξίες της εταιρείας μας».