Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά ασφαλισμένων τραπεζικών υπαλλήλων και 9 υπαλλήλων του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) που καταχράζονταν χρήματα του δημοσίου, μετά από έρευνα της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αρπάξει πάνω από 150.000 ευρώ με τη μέθοδο των ψεύτικων διαγνώσεων σε μη πάσχοντες ασφαλισμένους, καθώς και με τη μέθοδο διπλοείσπραξης ενταλμάτων. Η έρευνα αφορά ένα μόνο τρίμηνο του 2012, γιατί τα αρχεία του ταμείου που στεγάζεται στην Χαριλάου Τρικούπη κάηκαν.

Η πυροσβεστική θεωρεί πως πρόκειται για εμπρησμό καθώς κάηκε ... μόνο ο τρίτος όροφος όπου βρίσκονται τα αρχεία και κανένας άλλος. Ως εκ τούτου η έρευνα αρκέστηκε σε στοιχεία ενός τριμήνου που τελικά διασώθηκαν.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 9 υπαλλήλων του Ταμείου αλλά και ασφαλισμένων τραπεζικών υπαλλήλων για:

  • Απάτη σε βάρος του δημοσίου με βάσει τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος τελεσθείσα από κοινού και κατ΄εξακολούθηση.

Η ζημία για το επίμαχο τρίμηνο του 2012 που έγινε η έρευνα διαπίστωσε πώς δίνονταν χρήματα από το ταμείο για παθήσεις για τις οποίες δεν έπασχαν οι ασφαλισμένοι και βέβαια δεν τα δικαιούνταν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι σε ένα τρίμηνο έγιναν 900 ενέσεις για οστεοπόρωση.

Πηγές:
euro2day.gr.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Eκτη ένδειξη για το Dupilumab στις ΗΠΑ
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς
Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με την εμφάνιση λιπώδους νόσου του ήπατος