Την αύξηση των κρουσμάτων επίθεσης ασθενών σε γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία, επισημαίνει το Κίνημα Νέων Γιατρών.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι η επίθεση σε ειδικευόμενη παιδίατρο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και ο τραυματισμός της από πατέρα ασθενούς.

“Το συγκεκριμένο ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας αλλά και λογικής”, επισημαίνουν οι νέοι γιατροί.

Ο ξυλοδαρμός γυναίκας γιατρού – σημειώνουν – η οποία ειδικεύεται στον τόσο ευαίσθητο τομέα της υγείας μικρών παιδιών, αποτελεί για μας ένα κατάπτυστο δείγμα φασιστικής βίας, η οποία εξαπλώνεται στην κοινωνία αλλά και στους χώρους δουλειάς μας:

“Παρακολουθούμε τα γεγονότα με μεγάλη προσοχή, θλίψη αλλά και οργή, αντιλαμβανόμενοι ότι αντανακλαστικά σεβασμού απέναντι στους λειτουργούς Υγείας αρχίζουν και χάνονται με ταχείς και επικίνδυνους ρυθμούς και αντικαθίστανται από πρακτικές υποκόσμου, υποκουλτούρας, εκφασισμού”.

Οι νέοι γιατροί κάνουν λόγο για “εξευτελιστική κατάντια του Δημόσιου Συστήματος Υγείας”, για μισθούς πείνας των εργαζομένων στο χώρο και για επικινδυνότητα της δουλειάς τους:

“Η πραγματικότητα δεν επιτρέπει σε κανέναν να κλείνει τα μάτια. Απλήρωτοι γιατροί εργάζονται και εκπαιδεύονται σε ιδρύματα ανεπαρκώς εξοπλισμένα, με ωράρια επικίνδυνα για τους ίδιους και τους ασθενείς τους”.

Διαφύλαξη

Το Κίνημα Νέων Γιατρών δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στην παιδίατρο και της εύχεται γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία της.

Απαιτεί από το συγκεκριμένο, αλλά και από όλα τα νοσοκομεία, επαρκή διαφύλαξη της εργασίας μας.

Ζητεί, επίσης, την αυτόβουλη άσκηση μήνυσης στον δράστη, ο οποίος προέβη σε σωματικές βλάβες σε βάρος της γιατρού από τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών (ΟΕΝΓΕ, ΠΙΣ).

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου
Ανακοίνωση γιατρών του ΕΚΠΑ και του νοσοκομείου "Αττικόν" για τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου