Σε διάψευση της καταγγελίας της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πως υπήρξε νέο κρούσμα λοίμωξης στο νοσοκομείο Ζακύνθου, προχώρησε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η διοικήτρια Δέσποινα Τσαρίδου εγκαλεί την ΠΟΕΔΗΝ πως είναι “...εντεταλμένη να εκτελεί συμβόλαια θανάτου του δημόσιου συστήματος Υγείας”, κάνοντας λόγο για ψευδείς καταγγελίες:

“Η πραγματικότητα για μια ακόμα φορά τους διαψεύδει. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής, η μετεγχειρητική πορεία της γυναίκας ήταν ομαλή και οι μετεγχειρητικές εξετάσεις ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων.

Άλλωστε, όταν η ΠΟΕΔΗΝ εξέδιδε το δελτίο τύπου, η γυναίκα ήδη είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Το δε νεογέννητο παιδί, στο οποίο σημειώθηκε την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα μικρή αύξηση της CRP – κάτι που δεν είναι σπάνιο - διεκομίσθη την τέταρτη μετεγχειρητική μέρα για καθαρά προληπτικούς λόγους, κατόπιν εντολής του διευθυντή της Παιδιατρικής κλινικής(παρότι παρουσίαζε σταθερή και σημαντική βελτίωση της εξέτασης ) σε νεογνικό τμήμα νοσοκομείου των Πατρών για παρακολούθηση, με άριστη κλινική εικόνα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η 'επιχειρηματολογία' της ΠΟΕΔΗΝ είναι ταυτόσημη με την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, μετά το θλιβερό συμβάν του θανάτου της γυναίκας και το οποίο ήδη ερευνάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Φαίνεται ότι εκτός από τις άλλες ιδιότητες που έχει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ απέκτησε εσχάτως και την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού".

Πιστοποίηση

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσομείου, η επανάληψη της επιχειρηματολογίας αυτής, μετά την εκ νέου πιστοποίηση των εγκαταστάσεων αερίων του νοσοκομείου, την αλλαγή των αναισθησιολογικών μηχανημάτων και των φαρμάκων αναισθησίας κάνει σαφείς και τις επιδιώξεις, όσων επιμένουν σε αυτήν: την πάση θυσία μη λειτουργία των χειρουργείων:

"Σε κάθε περίπτωση το ψευδολόγημα που επιγράφεται 'δελτίο τύπου' αποσκοπεί στην υγειονομική τρομοκράτηση του λαού της Ζακύνθου, όσον αφορά την επάρκεια του δημόσιου νοσοκομείου, στα πλαίσια μιας επικίνδυνης αντιπολιτευτικής τακτικής. Με απρόβλεπτες συνέπειες, τόσο στην εξασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της υγείας, όσο και στην οικονομία του νησιού.

Η διοίκηση επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της για την προστασία των ασθενών και της φήμης του ιδρύματος”.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσες θερμίδες καίμε κατά μέσο όρο σε μία ημέρα
Επαγγελματική απογοήτευση για 7 στους 10 φαρμακοποιούς - Τι δείχνει ελληνική μελέτη
Κοινωνική Φαρμακολογία: Γιατί και πώς τα φάρμακα πρέπει να "ακουμπούν" στην κοινωνία