Με δικαστικά μέτρα κατά του ΕΟΠΥΥ, κάνουν "ποδαρικό" για τον νέο χρόνο οι λογοθεραπευτές και ειδικοί παιδαγωγοί. Στις 15 του μήνα, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή τους κατά των voucher του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τη συγκεκριμένη μέρα, το  Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής έχει καλέσει όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ, προκειμένου να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα της αντίθεσης τους στο μέτρο των voucher που έχει προκαλέσει χάος στον ευαίσθητο κλάδο της Ειδικής Αγωγής. 

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία εβδομάδα  του Δεκεμβρίου ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε εγκύκλιο με τις" Οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση των γνωματεύσεων Ειδικής Αγωγής". Σύμφωνα με αυτές, η έναρξη ισχύος  της διαδικασίας έκδοσης της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης και βεβαίωσης αποζημίωσης  για την χορήγηση και την αποζημίωση των υπηρεσιών ειδικής αγωγής σε δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ ορίστηκε η 1η Ιανουαρίου 2019.

Σημειώνεται ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου ίσχυαν οι χειρόγραφες γνωματεύσεις και η αποζημίωση των δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ γινόταν με τη γνωστή διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών δαπάνης. Η παράταση αυτή είχε δοθεί ήδη από τον Οκτώβριο, καθώς δεν ήταν έτοιμο το σύστημα της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης για τις θεραπείες.

Πάντως, το Πανελλήνιο Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής δηλώνει ότι δεν αποδέχεται επιβολή των voucher, ούτε συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ με όρους «επαχθείς» και καλεί τον ΕΟΠΥΥ «να σεβαστεί τους πολίτες που έχουν ανάγκη την ασφαλιστική κάλυψη και την έχουν χρυσοπληρώσει προκαταβολικά με τις εισφορές τους».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]