Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας εκκένωσης του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 στο πλαίσιο εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ». Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης με την ονομασία «ΜΗΔΩΝ», υπήρξε εικονικό συμβάν σεισμού και πρόκλησης πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα την ανάγκη εκκένωσης του Νοσοκομείου.

Την εποπτεία της άσκησης, είχε το  Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.), υπό τον Διοικητή κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου, τον υπεύθυνο για τη διενέργεια της άσκησης ετοιμότητας κ. Νικόλαο Μίχο, καθώς και κλιμάκιο του Κέντρου.

Στην άσκηση συμμετείχαν 110 περίπου άτομα από το προσωπικό της Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, υλοποιώντας 22 σενάρια, που έλαβαν χώρα στο σύνολο και των τεσσάρων βασικών κτηρίων του νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» κ. Χρήστος Βαράκης, ο οποίος συντόνισε όλα τα στάδια της άσκησης, δήλωσε την ικανοποίησή του για την άρτια οργάνωσή της, αλλά και για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού του Νοσοκομείου σε έκτακτες περιπτώσεις. Ο κ. Βαράκης, ευχαρίστησε το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων (ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ, ΕΓΑ/ΓΕΣ, ΔΥΒ/ΔΥΠ Διεύθυνση Υλικού Πολέμου, ΔΚΤΗ/ΤΥΛΠ Τάγμα Υλικού Πολέμου, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, Τροχαία Αθηνών, Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων), για την πολύτιμη συνδρομή τους στην οργάνωση, εκτέλεση και επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης ετοιμότητας, καθώς και το σύνολο του εμπλεκόμενου προσωπικού του νοσοκομείου, κάνοντας ειδική μνεία στη συμβολή της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κας Χ. Λιάσκου, αλλά και της κας Ζ. Μπιτσώρη υπεύθυνης του νεοσυσταθέντος Γραφείου Ποιότητας Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Νοσοκομείου που είχαν τη γενική ευθύνη για την οργάνωση και υλοποίηση της άσκησης, από την πλευρά του Νοσοκομείου.   

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς
Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με την εμφάνιση λιπώδους νόσου του ήπατος
Η ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης μπορεί να είναι το ''κλειδί'' για τη βελτίωση της αγωγής κατά του καρκίνου