Η sanofi-aventis ανακοίνωσε σήμερα ότι το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού ‘Chicago Athenaeum’ απένειμε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 2009 (2009 GOOD DESIGN™ Award) στη νέα επαναχρησιμοποιούμενη πένα ινσουλίνης ClikSTAR® για χορήγηση της ινσουλίνης glargine ή glulisine σε άτομα με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2.

'Η πένα ClikSTAR® είναι αποτέλεσμα τετραετούς εντατικής ανάπτυξης και σχεδιάστηκε με τη συνεργασία ασθενών, νοσηλευτών και γιατρών και πληροί τα υψηλά πρότυπα της βιομηχανίας' δήλωσε ο Pierre Chancel, Senior Vice President του Διαβητολογικού Τμήματος της sanofi-aventis.

'Η απονομή του τιμητικού Βραβείου ΚΑΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ στην ClikSTAR® αποτελεί μια αναγνώριση της ισχυρής δέσμευσης της sanofi-aventis απέναντι στα άτομα με διαβήτη'.

Κατά την επιλογή μιας πένας ινσουλίνης για έναν συγκεκριμένο ασθενή, οι κλινικοί γιατροί εξετάζουν την αγωγή με ινσουλίνη του ασθενούς, τον τρόπο ζωής του και άλλους παράγοντες, όπως είναι οι δεξιότητες χειρισμού και η οπτική οξύτητα, παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά του να χειριστεί μια συγκεκριμένη συσκευή.

Ορισμένα χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης πένας ινσουλίνης μπορεί να την καθιστούν πιο θελκτική για τους ασθενείς. Ο σχεδιασμός της πένας ClikSTAR® καθιστά την επιλογή αυτήν τόσο για τους ασθενείς όσο και τους γιατρούς, πιο εύκολη.

'Η ClikSTAR® είναι ένας συνδυασμός έξυπνου, καλαίσθητου σχεδιασμού και μιας εύκολης αλλά εξελιγμένης και υπερσύγχρονης τεχνολογίας για τη χορήγηση ινσουλίνης σε άτομα με διαβήτη' δήλωσε ο Christian K. Narkiewicz-Laine, Πρόεδρος του Μουσείου Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού ‘Chicago Athenaeum’.

Ο τρόπος χορήγησης ινσουλίνης με την πένα ClikSTAR®,ευνοεί τη συμμόρφωση του ασθενούς στη θεραπεία, γεγονός που μπορεί να τον βοηθήσει να επιτύχει και να διατηρήσει το γλυκαιμικό του έλεγχο.

Με την ClikSTAR® καθώς και την προγεμισμένη πένα μίας χρήσης SoloSTAR®, η sanofi-aventis προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα πενών ινσουλίνης που απλοποιούν τη λήψη ινσουλίνης για τους ασθενείς, ανταποκρινόμενες καλύτερα στις διαφορετικές ανάγκες και τρόπους ζωής τους.

Σχετικά με την ClikSTAR®

Η πένα ClikSTAR® είναι η νέα εύχρηστη επαναχρησιμοποιούμενη πένα για τη χορήγηση των ινσουλινών glargine ή glulisine και όλων των άλλων ινσουλινών της sanofi-aventis. Η ClikSTAR® σχεδιάσθηκε με τη βοήθεια σχεδόν 2.000 ασθενών και 500 επαγγελματιών υγείας και κυκλοφορεί σε πολλά χρώματα.

Την πένα μπορούν να μάθουν να χρησιμοποιούν εύκολα ασθενείς όλων των ηλικιών, ενώ επιπλέον η αλλαγή φυσιγγίου είναι εύκολη χάρη στα χαρακτηριστικά της πένας. Η ClikSTAR® απαιτεί μικρή πίεση κατά την ένεση.

Η ClikSTAR® επιτρέπει τη χορήγηση δόσεων από 1 έως 80 μονάδες με μία μόνο ένεση, σε βήματα της μίας μονάδας και παρέχοντας τη δυνατότητα αλλαγής της δόσης οποιαδήποτε στιγμή.

Πρόσφατη μελέτη που περιελάμβανε περισσότερους από 600 ασθενείς με διαβήτη από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ην. Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία έδειξε ότι περισσότεροι από 86% των συμμετεχόντων βαθμολόγησαν τη συνολική ευκολία χρήσης της ClikSTAR® ως 'καλή/πολύ καλή' ή 'εξαιρετική'.

Η πένα ClikSTAR® εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά το 2009. Η ClikSTAR® έχει κυκλοφορήσει στον Καναδά, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Ελλάδα, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Ρουμανία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Νορβηγία, τη Σλοβακία, το Λουξεμβούργο και τη Γαλλία.

Προγραμματίζεται η κυκλοφορία της και σε άλλες χώρες το διάστημα 2010-2012.

Ο κομψός εξωτερικός σχεδιασμός της πένας ClikSTAR® και η εύκολη χρήση της, χάρη στην τεχνολογία της αιχμής, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την εταιρεία DCA Design International Ltd. της Μεγάλης Βρετανίας.

Σχετικά με την πένα SoloSTAR ®

Η πένα SoloSTAR® είναι μια εύχρηστη πένα μίας χρήσης για τη χορήγηση των ινσουλινών glargine ή glulisine. Η πένα SoloSTAR® επιτρέπει τη χορήγηση δόσεων από 1 ως 80 μονάδες glargine ή gulisine με μία μόνο ένεση, σε διαβαθμίσεις της μίας μονάδας και τη χορήγηση συνολικά έως 300 μονάδες.

Σχετικά με την ινσουλίνη glargine

Η ινσουλίνη glargine ενδείκνυται για υποδόρια χορήγηση μία φορά την ημέρα για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι χρειάζονται βασική (μακράς δράσης) ινσουλίνη για τον έλεγχο της υπεργλυκαιμίας, και για τη θεραπεία ενηλίκων ή παιδιατρικών ασθενών (ηλικίας 6 ετών και άνω) με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Η ινσουλίνη glargine έχει σταθερή, βραδεία, παρατεταμένη απορρόφηση και σχετικά σταθερό προφίλ συγκέντρωσης/χρόνου στη διάρκεια του 24ώρου, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας και έχοντας σταθερή και υψηλή αποτελεσματικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου με μία μόνο ημερήσια ένεση.

Η glargine είναι η πιο ευρέως συνταγογραφούμενη ινσουλίνη παγκοσμίως. Σε περίπτωση που απαιτείται η λήψη γευματικής ινσουλίνης, η ινσουλίνη glulisine συνδυάζεται άριστα με την ινσουλίνη glargine.

Σχετικά με την ινσουλίνη glulisine

Η ινσουλίνη glulisine είναι ένα ταχείας δράσης ανάλογο ινσουλίνης. Η μοναδική μοριακή δομή της, η οποία δεν περιέχει ψευδάργυρο, επιτρέπει την ταχεία έναρξη και τη βραχεία διάρκεια δράσης και ενδείκνυται για ενήλικες, εφήβους και παιδιά (άνω των 6 ετών) με διαβήτη.

Η ινσουλίνη glulisine παρέχει στους ασθενείς ευελιξία ως προς την ώρα των γευμάτων – μπορεί να ληφθεί σε διάστημα 0-15 λεπτών πριν από το γεύμα ή σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από αυτό. Επίσης, η ινσουλίνη glulisine μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα ασθενών, ανεξάρτητα από το βάρος τους.

Σχετικά με το διαβήτη

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια, ευρέως διαδεδομένη νόσος, κατά την οποία ο οργανισμός δεν παράγει καθόλου ή δεν κάνει σωστή χρήση της ινσουλίνης, δηλαδή της ορμόνης που απαιτείται για τη μεταφορά της γλυκόζης (σάκχαρο) από το αίμα στα κύτταρα του σώματος για την παραγωγή ενέργειας.

Οι διαβητικοί ασθενείς εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 230 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, αριθμός που εντός της επόμενης εικοσαετίας αναμένεται να αυξηθεί σε 350 εκατομμύρια άτομα.

Εκτιμάται ότι σχεδόν 24 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν διαβήτη, συμπεριλαμβανομένων περίπου 5,7 εκατομμυρίων ατόμων που παραμένουν αδιάγνωστοι. Συγχρόνως, περίπου 40% των από αυτούς που έχουν διαγνωσθεί δεν επιτυγχάνουν το στόχο του επιπέδου σακχάρου στο αίμα HbA1c <7%, που συνιστάται από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA).

Η εξέταση της HbA1c αντικατοπτρίζει τα μέσα επίπεδα γλυκόζης αίματος κατά τους τελευταίους δύο έως τρεις μήνες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι