Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, σχετικά με την ετοιμότητα της χώρας μας για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο υπουργός Υγείας επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους διαβεβαιώνει ότι "δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για τη νέα γρίπη στη χώρα μας".

Πριν από δέκα μέρες περίπου κατέθεσα στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να μας ενημερώσει εάν υπάρχει εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα.

Εχθές έγινε γνωστό ότι το βασικό νοσοκομείο αναφοράς της χώρας για το ζήτημα αυτό, το Σισμανόγλειο, τέθηκε εκτός λειτουργίας, επειδή ένας τραυματιοφορέας προσεβλήθη από τον ιό και δεν ελήφθησαν τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Γεγονότα όπως αυτό δημιουργούν εύλογη ανησυχία και σοβαρά ερωτήματα.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή τακτική και την επιχειρησιακή προχειρότητα και να επικεντρωθεί στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού σχεδίου, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Έχουμε μπροστά μας δύο κρίσιμες φάσεις, δύο κρίσιμες περιόδους. Η πρώτη περίοδος είναι η περίοδος του τουρισμού που έχει ήδη αρχίσει και η επόμενη και πιο σημαντική είναι η περίοδος του Σεπτεμβρίου, που θα ανοίξουν τα σχολεία. Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να εγκαταλειφθούν οι προχειρότητες του Υπουργείου Υγείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ