Η GlaxoSmithKline και η Vir Biotechnology Inc θα επεκτείνουν την υπάρχουσα συνεργασία τους στην ανάπτυξη θεραπειών αντισωμάτων για την COVID-19 και σε άλλες ασθένειες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για έρευνα και ανάπτυξη θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα για τη γρίπη και άλλες αναπνευστικές ασθένειες, η GSK θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον επένδυση 120 εκατ. δολαρίων στη Vir πέρα από την προκαταβολή των 225 εκατ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Vir που διευθύνεται από τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Biogen Inc, George Scangos, αυξήθηκαν κατά 12,4%.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες ανακοίνωσαν μια συνεργασία πέρσι για την έρευνα των θεραπειών COVID-19. Σε αντίθεση με τα εμβόλια, οι θεραπείες αντισωμάτων έχουν σχεδιαστεί για να χορηγούνται σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με την ασθένεια, με σκοπό τη μείωση της σοβαρότητας της νόσου.

Μία από τις πειραματικές θεραπείες της εταιρείας για την COVID-19 μελετάται σήμερα σε δύο παγκόσμιες δοκιμές τελικού σταδίου. Τα αποτελέσματα μιας από αυτές τις μελέτες αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η πανδημία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών να ερευνήσουν νέους τρόπους για την καταπολέμηση των μολυσματικών παθογόνων ιών, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης.

Η αποτελεσματικότητα των τυπικών εμβολίων γρίπης ποικίλλει από έτος σε έτος αλλά και ανάλογα με την ηλικία του δέκτη  σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι θα εργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της πειραματικής θεραπείας της Vir για τη γρίπη Α, έναν από τους ιούς που προκαλούν τη γρίπη.

Οι GSK και Vir σημείωσαν ότι τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω με υποκείμενες καταστάσεις έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από τον ιό και ιστορικά, τα εμβόλια είχαν χαμηλότερη αποτελεσματικότητα σε αυτήν την ομάδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;