Δωρεά στον ΠΟΥ του 10% των εμβολίων που θα παράγει για τη νέα γρίπη, θα δώσει η Sanofi Pasteur, ανακοίνωσε χθες κατά την εναρκτήρια συνεδρία του Pacific Health Summit στο Σιάτλ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της sanofi-aventis κ.

Christopher A. Viehbacher.

Ο κ. Viehbacher, δήλωσε πως επιθυμία του, είναι να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Γενικής Διευθύντριας του ΠΟΥ, για κοινή δράση στον αγώνα κατά της πανδημίας γρίπης. Σημείωσε πως 'είναι συλλογική ευθύνη όλων των εταιρειών, της βιομηχανίας, των εθνικών αρχών υγείας, των μη κυβερνητικών Οργανώσεων, των Οργανισμών, να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και τις προσπάθειές μας, ώστε να βρούμε λύσεις οικονομικά ανεκτές, για όλους τους ασθενείς, σε όλο τον κόσμο.'

Ειδικότερα, ο κ. Viehbacher ανακοίνωσε ότι η εταιρία θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου στον ΠΟΥ, ώστε οι αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την πανδημία γρίπης, από το νέο στέλεχος της γρίπης A (H1N1).

Δήλωσε πως η δέσμευση αυτή συνδέεται με προηγούμενη δέσμευση της εταιρείας από το 2008, εν όψει της απειλής πανδημίας της γρίπης A (H5N1).

Όταν ξεκινήσει η παραγωγή του εμβολίου κατά του ιού της νέας γρίπης A (H1N1), η Sanofi Pasteur, ο τομέας εμβολίων του Ομίλου sanofi-aventis, θα κρατήσει το 10% της παραγωγής για να το προσφέρει ως δωρεά στον ΠΟΥ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπης στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Στην περίπτωση που οι μονάδες παραγωγής της Sanofi Pasteur αφοσιωθούν πλήρως στην παραγωγή του πανδημικού εμβολίου, η εταιρεία θα παρέχει επίσης το εμβόλιο με κλιμακούμενη τιμολόγηση για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λόγοι για να πιάσετε όντως τον Μάη και να βγείτε από το σπίτι
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας