Ο χρόνος είναι αμείλικτος και το να προσπαθούμε να τον σταματήσουμε, είναι ουτοπία. Τα σημάδια και οι αλλαγές που επιφέρει ο χρόνος στο σώμα και το πρόσωπο, είναι συνέπειες που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Έχοντας μια σειρά από ανθυγιεινές συνήθειες, όπως το πρόχειρο φαγητό, το κάπνισμα, το αλκοόλ, το άγχος, βοηθάμε το χρόνο να επηρεάσει αρνητικά την επιδερμίδα μας, τα μαλλιά και τη σφριγηλότητα του σώματός μας.

Είναι γνωστό ότι το δέρμα μας όταν μεγαλώνουμε δεν παράγει τον ίδιο αριθμό κυττάρων, με αποτέλεσμα να χάνει την ελαστικότητά του, να θαμπώνει και να δημιουργούνται οι ανεπιθύμητες σε όλους μας ρυτίδες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά μας, τα οποία με το πέρασμα του χρόνου χάνουν τη λάμψη τους και τη στιλπνότητά τους.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε με όλα αυτά; Απλά, να φροντίζουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας και να ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και των ειδικών συμβούλων αισθητικής και ομορφιάς. Πολλές γυναίκες που έχουν περάσει τα 45 τους χρόνια, έχουν μια καταπληκτική νεανική όψη χωρίς να έχουν καταφύγει σε πλαστική εγχείρηση, μπότοξ κλπ., απλά και μόνο φροντίζοντας τον εαυτό τους με φυσικούς κυρίως τρόπους.

  • Κατ’ αρχήν σταματήστε το κάπνισμα ή τουλάχιστον ελαττώστε το, εάν καπνίζετε. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για την επιδερμίδα σας και ενοχοποιείται για την πρόωρη γήρανση.
  • Μην αποχωρίζεστε την αντιηλιακή σας κρέμα. Επενδύστε σε μια καλή κρέμα που να ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας και φορέστε την ακόμα και με συννεφιά! Το καλοκαίρι μην ξεχνάτε οπωσδήποτε το καπέλο και τα γυαλιά σας και αποφύγετε τις ώρες που ο ήλιος είναι επικίνδυνος (από 10 το πρωί έως 3 το μεσημέρι περίπου) να αφήνετε την επιδερμίδα σας με ρούχα που την εκθέτουν στον ήλιο, έτσι ώστε να προλάβετε τις φακίδες, πανάδες κλπ. Να θυμάστε ότι ο ήλιος είναι επίσης εχθρός του δέρματος. Και φυσικά αγνοήστε το σολάριουμ.
  • Να επισκέπτεστε τον δερματολόγο σας όταν παρατηρείτε αλλαγές στην επιδερμίδα σας, κηλίδες, πανάδες κλπ. ιδιαίτερα εάν έχετε λευκό δέρμα, ώστε να σας συστήσει τις πιο σωστές κρέμες προστασίας της επιδερμίδας σας.
  • Μην ξεχνάτε να περιποιείστε το δέρμα σας με ενυδατικά προϊόντα, πρωί και βράδυ και με δροσερές λοσιόν. Εάν η καινούργια κρέμα που αγοράσατε πανάκριβα σας δημιουργήσει στίγματα, κηλίδες ή ερεθισμό, σημαίνει ότι δεν σας ταιριάζει και θα πρέπει να διακόψτε την εφαρμογή άμεσα, ενημερώνοντας την εταιρεία από την οποία την προμηθευτήκατε. Επίσης προσέξτε τα σαπούνια, εάν τα χρησιμοποιείτε και το ph που περιέχουν στη σύνθεσή τους.
  • Εντάξτε στη διατροφή σας ένα πλούσιο διαιτολόγιο με φρούτα και λαχανικά και μην ξεχνάτε το νερό, σαν τον πιο πολύτιμο σύμμαχο της ομορφιάς σας.
  •  Όταν επιλέγετε καλλυντικά μην απομακρύνεστε όταν σας προτείνουν νέα προϊόντα αντιγήρανσης. Κυκλοφορούν εξαιρετικά προϊόντα στην αγορά, με σύνθεση που βοηθά την επιδερμίδα να διατηρεί ένα πιο λείο δέρμα, μαλακώνοντας ταυτόχρονα τις ρυτίδες. Μπορείτε να εμπιστευτείτε τις κρέμες κολλαγόνου ή ρετινόλης, αρκεί να ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας, χωρίς να σας δημιουργούν παρενέργειες.
  • Εάν παρόλα αυτά, θέλετε να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας με μια αισθητική παρέμβαση, σκεφτείτε ένα χημικό πίλινγκ ή το γέμισμα των ρυτίδων, αλλά προσέξτε ιδιαίτερα τον ειδικό που θα σας αναλάβει, ώστε να σιγουρευτείτε για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Βάψτε στο κομμωτήριο τα λευκά σας μαλλιά, κάνοντας ανταύγειες ή δίνοντας μια νέα απόχρωση με μια βαφή, κοντά στο φυσικό σας χρώμα.
  • Είναι καλύτερα να αποφύγετε τα σκούρα χρώματα στις βαφές μαλλιών, γιατί προσθέτουν χρόνια και σκληραίνουν το πρόσωπο.
  • Μη διστάσετε να πειραματιστείτε σε ένα νέο χτένισμα, ακούστε τον κομμωτή σας και υιοθετήστε μια πρόταση που θα σας ανανεώσει και θα σας δείχνει νεότερη. Αποφύγετε τα πολύ μακριά μαλλιά, εκτός εάν τα περιποιείστε καθημερινά και να θυμάστε ότι το πιο βασικό είναι να σας πηγαίνει το χτένισμά σας και όχι η ηλικία σας.
  • Φροντίστε τα μαλλιά σας όπως και το πρόσωπο, κάνοντας τακτικά μάσκες μαλλιών, ειδικά εάν τα βάφετε και κόβοντάς τα σχετικά κοντά, στην περίπτωση που αραιώνουν. Ρωτήστε τον κομμωτή σας για λύσεις που θα αυξήσουν τον όγκο των μαλλιών σας και θα τα δείχνουν πλουσιότερα.
  • Γυμναστείτε, χορέψτε, κάντε γιόγκα, ώστε να περπατάτε με χάρη και να διατηρείτε για χρόνια ένα σωστό παράστημα. Μεγαλώνοντας, αρχίζουμε να σκύβουμε ή να καμπουριάζουμε εύκολα και ο σκελετός χάνει την ευελιξία των νεότερων χρόνων. Η άσκηση ή ο χορός θα σας βοηθήσουν να καθυστερήσετε αυτές τις συνέπειες και να κινείστε ευέλικτα και με χάρη.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα