Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012

Λεωνίδιο: Πρόβα… Ανάστασης στις παρυφές του Πάρνωνα

Κάνε Πάσχα στο χωριό, προστάζει η γνωστή παροιμία και η Άνοιξη ντύνει με τον πιο γοητευτικό τρόπο το Λεωνίδιο και τα αρκαδικά πέριξ, ώστε να μας πείσει πως η πιο ανέγγιχτη πλευρά της Πελοποννήσου είναι το ιδανικό μέρος για να την τιμήσουμε.

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Αγόριανη: Ο Παρνασσός… απ’ την άλλη πλευρά

Το αντίπαλο δέος της Αράχωβας έχει λιθόκτιστα καλντερίμια, πλατάνια και καταρράκτες, ελατοδάση και μονοπάτια, εξαίσια κουζίνα και μια γειτονιά γεμάτη συναρπαστικά αξιοθέατα. Εσείς θα πάτε πάλι στην μπροστινή πλευρά του βουνού;

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Κάρπαθος: Η... άλλη πλευρά του Αιγαίου

Οι πρώτοι, λέει, κάτοικοι ετούτου του νησιού, το αγαπούσαν τόσο πολύ που ταξίδεψαν μέχρι τον Όλυμπο, απήγαγαν τους θεούς και τους έφεραν να ζήσουν εδώ, μαζί τους.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008

Ζαγορά: Η μαγεία μένει... πίσω απ' το βουνό

Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε για το Πήλιο. Ακολουθήστε το φιδωτό δρόμο που καταλήγει στην πίσω πλευρά του βουνού και... ξαναθυμηθείτε τα, σε ένα χωριό που αν δεν ήταν τόσο sui generis θα μπορούσε να είναι η επιτομή όλων των λόγων για τους οποίους λατρεύουμε το βουνό των Κενταύρων.

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008

Παραλίες Πηλίου: Η...άλλη πλευρά του βουνού

Το αγαπήσαμε ως χειμερινό προορισμό, το λατρέψαμε για τα τιρκουάζ νερά του και τις εξωτικές παραλίες του. Το αγαπημένο μας βουνό φοράει μαγιό και μας περιμένει για ονειρικά γαλάζια weekends, την ώρα που όλοι οι άλλοι θα στριμώχνονται στα πλοία.

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008

Κωνσταντινούπολη: Στο μεταίχμιο Δύσης και Ανατολής

Στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, η πολυπληθέστερη πόλη της Τουρκίας έχει καρδιά ελληνική. Ταξιδέψαμε στην άλλοτε πρωτεύουσα του Βυζαντίου, ακούσαμε τους μύθους και τις παραδόσεις της και γνωρίσαμε τη σύγχρονη πλευρά της ιστορικής επταλόφου.

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008

Ιωάννινα: Ταξίδι στη λίμνη των ονείρων

Στην καρδιά της Ηπείρου η πόλη με τα χίλια πρόσωπα αφηγείται ιστορίες θρύλων και παραδόσεων και καλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει μία πλούσια κληρονομιά πολλών αιώνων και την όμορφη πλευρά της σύγχρονης ζωής στην ελληνική επαρχία.

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008

Δυτικό Πήλιο: Ανόθευτη μαγεία

Το Πήλιο το ξέρετε. Την… άλλη πλευρά του, όμως; Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ο Δήμος Μηλεών με τα επτά χωριά του περιμένει τους επισκέπτες που θα απαρνηθούν λίγο από τον κοσμοπολιτισμό, σε αντάλλαγμα για την φυσική ομορφιά, την αναλλοίωτη παράδοση, την αυθεντική φιλοξενία και την καλύτερη θέα του Βουνού των Κενταύρων.