Η «καλύτερη» παραλία είναι κάτι αρκετά υποκειμενικό. Για κάποιον μπορεί να είναι τα νερά της τα οποία την κατατάσσουν στις κορυφαίες, για κάποιον άλλον ο βυθός της, η άμμος της ή ακόμα και το γενικότερο τοπίο που την περιβάλλει. Προσπαθώντας να μείνουμε όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται, συγκεντρώσαμε τις δέκα καλύτερες παραλίες της Ελλάδας σε ένα Top 10 με άφθονο γαλάζιο. Φυσικά, αφήνουμε για ακόμα μια φορά τη σκυτάλη σε εσάς για να μας προτείνετε τις δικές σας αγαπημένες.

Καλές βουτιές λοιπόν!

Φαλάσαρνα, Κρήτη

Η άμμος της σχεδόν ροζ, τα νερά πεντακάθαρα και τιρκουάζ και τα γύρω βουνά να δημιουργούν επιβλητικό τοπίο. Η πλαζ είναι οργανωμένη αλλά αρκετά μεγάλη ώστε να προσφέρει άπλετο χώρο για όσους θέλουν άμεση επαφή με τον ήλιο και την αμμουδιά.

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Το απόλυτο τιρκουάζ των νερών της είναι τόσο εξωπραγματικό, που μοιάζει ψεύτικο. Τα μεγάλα, ολόλευκα βότσαλα κάνουν την τέλεια αντίθεση με τις πράσινες πινελιές των απότομων βράχων πίσω της, και το όλο τοπίο χαλάει μόνο από τις ξαπλώστρες και την αυγουστιάτικη πολυκοσμία. Χαλάλι της.

Ελαφονήσι, Κρήτη

Εξωτική παραλία με αμμόλοφους λευκής άμμου, καταγάλανα, ρηχά νερά και γαλήνιο τοπίο. Αν ξενερώνετε με το τουριστικό hype της, μερικά μέτρα πιο πέρα βρίσκεται η εξίσου πανέμορφη παραλία του Κεδρόδασους.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Ναι, είναι υπέρ-προβεβλημένο, υπέρ-τουριστικό και υπέρ-κλισέ. Αλλά δικαίως: γιατί το χρώμα των νερών του είναι εξωπραγματικά τιρκουάζ, η άμμος του κατάλευκη και οι θεόρατοι βράχοι που το περικλείουν σχεδόν απόκοσμοι.

Κλέφτικο, Μήλος

Γνωστή και ως «Θαλασσινά Μετέωρα», η εν λόγω παραλία (αν μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει έτσι) είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι, ενώ διαθέτει κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά τα οποία σε προκαλούν για βουτιές από τους ψηλούς της βραχώδεις σχηματισμούς.

Εγκρεμνοί, Λευκάδα

Παράδεισος των στοιχειωδώς fit επισκεπτών της Λευκάδας, που αντέχουν να κατέβουν ή να ανέβουν τα μπόλικα απότομα σκαλοπάτια της, για να βουτήξουν στα υπέροχα τιρκουάζ νερά της. Η αμμουδιά των Εγκρεμνών αγγίζει σε μήκος τα δύο χιλιόμετρα, ενώ το ηλιοβασίλεμα από εδώ είναι πανέμορφο.

 

Μπάλος, Κρήτη

Η χρυσο-κόκκινη άμμος σε συνδυασμό με τα τιρκουάζ νερά εντυπωσιάζει, όμως ακόμα πιο ευχάριστο είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μία από τις πιο ήσυχες και «φυσικές» παραλίες του νησιού.

 Μύρτος, Κεφαλονιά

Πολλοί τον κατηγορούν για την υπερβολική κοσμοσυρροή και την «εμπορευματοποίησή» του, όμως εμείς εξακολουθούμε να γοητευόμαστε από τα τιρκουάζ (ίσως θα πρέπει να τα ονομάσουμε «Ιόνια») νερά της παραλίας του Μύρτου μέχρι και σήμερα.

 Σίμος, Ελαφόνησος

Σμαραγδένια ρηχά νερά, απαλή, χρυσαφένια άμμος χωρίς ούτε ένα βοτσαλάκι, και αμμόλοφοι στο πίσω μέρος της. Σίγουρα, την προτιμούσαμε περισσότερο τις εποχές της που ακόμα ήταν «μυστική», χωρίς καθόλου κόσμο, αλλά και πάλι, δύσκολα… ξεπερνιέται.



Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

Τα πεντακάθαρα νερά, η γρανιτένια κάτασπρη ψιλή άμμος, τα πυκνά πεύκα ολόγυρα δημιουργούν ένα υπέροχο τοπίο και κατατάσσουν της Καβουρότρυπες στις πιο όμορφες παραλίες της Βόρειας Ελλάδας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η απώλεια της γιαγιάς μπορεί να επηρεάσει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''