Το σκεφτήκατε καλά, το αποφασίσατε, βρήκατε και τον προσωπικό σας φωτογράφο –το έτερό σας ήμισυ, κατά προτίμηση, ή τουλάχιστον κάποιον με τον οποίο νιώθετε απολύτως άνετα γυμνοί. Μένει μόνο να μάθετε τα μυστικά που συγκεντρώσαμε για να βγάλετε τις τέλειες γυμνές φωτογραφίες… όπως τις έχετε φανταστεί. Και να τις κρύψετε κάπου καλά, για να μην τις δούμε να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, μέρες που είναι.

Προσοχή στην αποτρίχωση: Η τέλεια ανάλυση της ψηφιακής σας φωτογραφικής έχει ένα κακό, που δεν είχαν οι παλιές αναλογικές φωτογραφικές μηχανές: «Βλέπει» και βγάζει τα πάντα. Κι όταν λέμε τα πάντα εννοούμε: το τοσοδούλι κόψιμο από το ξυράφι, την ανεπαίσθητη κοκκινίλα από το κερί, τη μία και μοναδική τρίχα στο στήθος σας, το μαύρο σημαδάκι από την τρίχα που «γύρισε» το Silk Epil. Κάντε αποτρίχωση μία μέρα πριν, για να αφήσετε το δέρμα να «ηρεμήσει», και καλύψτε τυχόν σημάδια με make-up (ναι, και οι άντρες). Ο βασικότερος λόγος για να το κάνετε αυτό δεν είναι τόσο το να μη φαίνονται τα σημάδια, όσο το ότι η αυτοπεποίθησή σας την ώρα της φωτογράφισης πρέπει να είναι στα ύψη. Αν δεν είναι, θα φαίνεται στις φωτογραφίες.

Σκεφτείτε αν οι φωτογραφίες θα περιλαμβάνουν το πρόσωπό σας ή όχι: Η δεύτερη σπουδαιότερη απόφαση από την στιγμή που αποφασίσατε να βγάλετε γυμνές φωτογραφίες. Λόγοι για να φαίνεται το πρόσωπό σας - Αν αφαιρέσεις το πρόσωπο από μια γυμνή φωτογραφία, αυτή γίνεται από (εν δυνάμει) ερωτική, απλά μια γυμνή φωτογραφία. - Αν θέλετε η φωτογράφισή σας να είναι σέξι, το σημαντικότερο είναι το βλέμμα σας. Όχι το σώμα, ούτε η στάση σας. Τα μάτια σας. - Μια «ακέφαλη» γυμνή φωτογραφία είναι πολύ λιγότερο σέξι. - Αν σκέφτεστε να βγάλετε γυμνές φωτογραφίες, προφανώς νιώθετε καλά με την εξωτερική σας εμφάνιση. Αυτή η αυτοπεποίθηση (ή τουλάχιστον ένα μέρος της) προέρχεται κατά κανόνα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Λόγοι για να μη φαίνεται το πρόσωπό σας

  • Αν ω μη γένοιτο συμβεί το μοιραίο και διαρρεύσουν οι φωτογραφίες σας, μπορείτε πανεύκολα να αρνηθείτε ότι είναι δικές σας.
  • Αν με κάπου, κάπως, κάποτε γίνετε διάσημοι, ο πρώην σας (ναι, εκείνος που ορκιζόταν ότι έσβησε τις γυμνές σας φωτογραφίες από τον σκληρό του δίσκο) δεν θα βγάλει μια μικρή περιουσία πουλώντας τις στον Τύπο.
  • Θα νιώθετε άνετα να είστε πιο “kinky” στις φωτογραφίες, αν ξέρετε εξ αρχής ότι το πρόσωπό σας δεν φαίνεται.
  • Μπορείτε πάντα να βάλετε μια μάσκα α λα Eyes Wide Shut –εγγυημένο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Διαλέξτε το κατάλληλο μέρος: Ρίξτε πρώτα μια ματιά σε αυτήν τη λίστα με τις 11 σέξι φωτογραφίες που καταστράφηκαν από το background τους για να καταλάβετε γιατί. Εν συνεχεία, απομακρύνετε από τον χώρο της φωτογράφισης οτιδήποτε μπορεί να τραβήξει την προσοχή μακριά από το μοντέλο (δηλαδή εσάς). Ειδικά πράγματα όπως άστρωτα σεντόνια, κορνίζες με οικογενειακές φωτογραφίες, ανοιχτές τηλεοράσεις, παιδιά, σκυλιά, γατιά, φαγητά, απαγορεύονται διά ροπάλου. Γενικώς, σκεφτείτε ότι όσο πιο minimal το περιβάλλον, τόσο πιο καλλιτεχνική και πιο επικεντρωμένη σε εσάς η φωτογραφία.

Προσοχή με τον φωτισμό: Τόμοι ολόκληροι θα μπορούσαν να γραφτούν για τον σωστό φωτισμό των φωτογραφιών (γυμνών και μη) αλλά ας μείνουμε σε τρία βασικά σημεία – κλειδιά:

  • Μην χρησιμοποιήσετε φλας. Ασχημαίνει έτσι κι αλλιώς κάθε φωτογραφία σας, γυμνή ή μη: Κάνει κόκκινα τα μάτια σας, εξωπραγματικά λευκό ή γυαλιστερό ή και τα δύο το δέρμα σας, και γενικώς δεν είναι καλή ιδέα.
  • «Μαλακώστε» τον φωτισμό. Χρησιμοποιήστε σποτάκια, ή έστω τα πορτατίφ σας, και κάντε ένα από τα εξής δύο πράγματα: Είτε στρέψτε τα προς μια λευκή επιφάνεια, τον τοίχο ή το ταβάνι, που θα αναλάβει να διαχέει το φως στο δωμάτιο, είτε βάλτε τα να «χτυπάνε» απευθείας εσάς, αφού τα σκεπάσετε με ένα λευκό ύφασμα.
  • Το φυσικό φως είναι πάντα το καλύτερο φως. Αν έχετε έναν χώρο με άπλετο φυσικό φως, μην προτιμήσετε να περιμένετε να βραδιάσει για να είναι πιο «καλλιτεχνικές» οι φωτογραφίες σας. Αν το φως του ήλιου σας φαίνεται υπερβολικά πολύ φως, δοκιμάστε να πειραματιστείτε με τις γρίλιες του παραθύρου, έτσι ώστε να ρυθμίσετε την ποσότητα φωτός στις φωτογραφίες σας και να δημιουργήσετε το σούπερ καλλιτεχνικό εφέ με τις ηλιαχτίδες που βλέπουμε συχνά σε σέξι φωτογραφήσεις.

Προτιμήστε τις ασπρόμαυρες: Είναι πάντα πιο καλλιτεχνικές, πιο σέξι και σαφώς πιο κολακευτικές. Άσε που, αν ποτέ πέσουν στα χέρια κάποιου που δεν θα τις ενέκρινε (της μαμάς σας, ας πούμε) θα μπορείτε να επικαλεστείτε το γνωστό επιχείρημα «δεν είναι γυμνό, είναι τέχνη».

Διαλέξτε τις σωστές γωνίες: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να φαίνεται ωραίος από κάθε γωνία. Πειραματιστείτε με πολλές διαφορετικές γωνίες λήψης, για να κρατήσετε στο τέλος μόνο τις φωτογραφίες που σας αρέσουν. Και σημειώστε, εν τω μεταξύ, δύο απόλυτα καταστροφικές γωνίες λήψης που πρέπει να αποφεύγονται σε κάθε περίπτωση:

  • Η κάμερα από κάτω. Είναι αυτή η γωνία που, όταν βγάζετε selfie, μοιάζει σαν να έχετε προγούλι. Αν το κάνει αυτό στο πρόσωπό σας, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στο σώμα σας.
  • Η κάμερα πίσω σας, ενώ είστε στα τέσσερα. Πρώτον, οι γλουτοί σας θα μοιάζουν να καλύπτουν όλη την φωτογραφία, απ’ όσο μακριά κι αν έχει τραβηχτεί. Και δεύτερον, εκτός κι αν έχετε κάνει full Brazilian αποτρίχωση, προετοιμαστείτε να δείτε τρίχες σε σημεία που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι υπήρχαν.

Μην δείτε τις φωτογραφίες πριν τελειώσετε την φωτογράφιση: Τελευταία αλλά σημαντικότατη συμβουλή, ό,τι και αν γίνει, μην μπείτε στον πειρασμό να δείτε τις φωτογραφίες στα μισά της διαδικασίας. Ακριβώς, δηλαδή, την στιγμή που θα έχετε αρχίσει να «ξεμουδιάζετε», να απολαμβάνετε τη διαδικασία, να παίρνετε πιο σέξι πόζες και πάει λέγοντας. Η λιγότερο κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείτε «πωπω, σε αυτή τη φωτογραφία φαίνομαι χοντρός/η», «ωχ, αυτό το σπυράκι τελικά φαίνεται λίγο» και άλλα τέτοια που θα σας βγάλουν από το mood. Κρατήστε την αυτοπεποίθησή σας ως το τέλος, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον φωτογράφο σας και, το κυριότερο, διασκεδάζοντάς το.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο