Κι εκεί που κάθεστε το βράδυ αναπαυτικά στον καναπέ σας, μπροστά στην ανοιχτή τηλεόραση, με το laptop στα πόδια σας να κατεβάζει ταινίες και να περιμένει το επόμενο status update σας, η ΔΕΗ αποφασίζει να σας κόψει το ρεύμα - ελπίζουμε προσωρινά και όχι εξαιτίας χαρατσιού. Τι κάνετε; (Προφανώς και) υπάρχει ζωή και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Είτε ψάχνετε τρόπους να γεμίσετε τον χρόνο σας σε μια διακοπή ρεύματος, είτε απλώς θέλετε να αποτοξινωθείτε από οτιδήποτε… συνδέεται με πρίζα, σας θυμίζουμε παρακάτω δέκα από τα πιο απολαυστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε… άνευ Volt.

Διαβάστε (ή γράψτε)

Αν η διακοπή ρεύματος συμβεί κατά την διάρκεια της ημέρας, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα: Το φως του ήλιου θα σας επιτρέψει να απολαύσετε ένα καλό βιβλίο, χωρίς να αισθανθείτε ανία ούτε στιγμή. Αν πάλι έχει πέσει το σκοτάδι, η ανάγνωση γίνεται πιο δύσκολη – η λύση του φωτός από κεριά σίγουρα θα κουράσει τα μάτια – αλλά αξίζει να δοκιμάσετε. Αν όχι να διαβάσετε, τότε… να γράψετε. Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας σε ένα διήγημα ή στην αποτύπωση οποιασδήποτε έμπνευσής σας στο χαρτί. Καλό το πληκτρολόγιο, αλλά υπάρχουν πάντα τα στυλό και τα μολύβια.

Βγείτε έξω

Μία βόλτα στην αγαπημένη σας περιοχή, ένα ποτάκι, ένα θέατρο ή μια επίσκεψη σε έναν φίλο είναι μερικές ιδέες – περισσότερες θα βρείτε στην στήλη του in2life “Έξοδος”.

Ρομαντζάδα υπό το φως των κεριών

Βγάλτε στη φόρα ό,τι ρεσό... έχετε και δεν έχετε (με προσοχή πάντα, να μην αρπάξει το σπίτι φωτιά και τρέχετε) και… «χτίστε» γύρω τους: Ένα ρομαντικό δείπνο με κεριά (ακόμη και με φαγητό που θα παραγγείλετε απ’ έξω, μιας και η κουζίνα σας δεν λειτουργεί) ή απλώς άραγμα με το άλλο σας μισό στον καναπέ ή στην βεράντα, και η διακοπή ρεύματος μετατρέπεται σε ωραιότατη αφορμή για μια ρομαντική βραδιά.

Παίξτε

Διαλέξτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και στρωθείτε με τους φίλους σας για μαραθώνιο διασκεδαστικών παρτίδων. Στρώστε την τσόχα για ένα μίνι πρωτάθλημα μπιρίμπας. Παίξτε παντομίμα ή άλλα αυτοσχέδια «προφορικά» παιχνίδια που δεν χρειάζονται εξαρτήματα, πρίζες και λοιπά συνοδευτικά. Το μόνο που χρειάζεστε, και σε αυτή την περίπτωση, είναι μερικά κεριά, αν έχει πέσει το σκοτάδι.

Γυμναστείτε

Ντυθείτε ζεστά και βγείτε για τρέξιμο. Κάντε ένα σετ προπόνησης κατ’ οίκον, από αυτές που σας προτείναμε σε παλαιότερα αφιερώματα του in2life ή δοκιμάστε ασκήσεις yoga και… διαλογισμού στο σαλόνι σας. Η απόλυτη ησυχία άλλωστε που συνεπάγεται το black out βοηθά στην συγκέντρωση στις σκέψεις σας.

Πιάστε… δουλειά

Ασχοληθείτε με την βεράντα, τις γλάστρες στο μπαλκόνι ή τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Κάντε μικροεπισκευές σε έπιπλα που αναβάλλατε για καιρό. Στρωθείτε για χειροτεχνίες, από χειροποίητα κοσμήματα μέχρι… πλέξιμο, που μπορούν να σας εξοικονομήσουν και χρήματα. Γιατί να καθίσετε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας το ρεύμα να επανέλθει, όταν μπορείτε να αξιοποιήσετε δημιουργικά τον «νεκρό» χρόνο;

Χαλαρώστε

Ένα γκαζάκι σίγουρα θα το έχετε στην κουζίνα σας. Ετοιμάστε μία απολαυστική ζεστή σοκολάτα ή ένα αρωματικό τσάι και πιάστε θέση δίπλα στο τζάκι, ή αν δεν έχετε, στην χουχουλιαστή σας πολυθρόνα με κουβέρτα, και απολαύστε την απόλυτη χαλάρωση.

Μουσική… unplugged

Φωνάξτε την παρέα σας, και κυρίως αυτούς στων οποίων τα ταλέντα περιλαμβάνεται η μουσική παιδεία. Ένας φίλος που έχει κιθάρα, ένας άλλος που παίζει οποιοδήποτε μουσικό όργανο και είστε έτοιμοι για μια παρεΐστικη βραδιά με μελωδίες και ολόκληρη την παρέα στα φωνητικά.

Μοιραστείτε τρομακτικές ιστορίες με την παρέα σας

Παραδεχτείτε το, η αφήγηση τρομακτικών ιστορίων, αστικών θρύλων, διηγήσεων με φαντάσματα κλπ είναι μία από τις ένοχες απολαύσεις κάθε παρέας, της δικής σας περιλαμβανομένης. Αν, τώρα, προσθέσετε στην εξίσωση και μια νύχτα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με κεριά που τρεμοπαίζουν, το σκηνικό είναι παραπάνω από ιδανικό. Το μόνο που χρειάζεστε, είναι οι ιστορίες – και σας έχουμε αρκετές για να αρχίσετε το «παιχνίδι» εδώ, εδώ και (για ελληνικής έμπνευσης φαντάσματα) εδώ.

…Πέστε στο κρεβάτι

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν στο να σας κρατήσουν καλή παρέα όσο οι διακόπτες δεν αποκρίνονται, υπάρχει πάντα το κρεβάτι. Το καλό με το συγκεκριμένο έπιπλο είναι ότι μπορεί να φιλοξενήσει από τις πιο έντονες μέχρι τις πιο χαλαρωτικές δραστηριότητες. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, όταν ξανάρθει το ρεύμα θα είστε… φράπα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο