Ωραία τα αρωματικά χώρου, όμως αφ’ ενός περιέχουν χημικές ουσίες τις οποίες εισπνέουμε, αφ’ ετέρου κοστίζουν αρκετά.

Πώς θα σας φαινόταν αν με λιγότερα χρήματα και τη βοήθεια της φύσης μπορούσατε να απομακρύνετε από το σπίτι σας τις άσχημες μυρωδιές, φροντίζοντας παράλληλα να μυρίζει τέλεια;

Ευκάλυπτος για το μπάνιο

Κρεμάστε δύο ή τρία κλαδιά ευκαλύπτου σε μία γωνία του μπάνιου, όπου δεν θα βρέχονται. Όταν πλένεστε, η υγρασία και ο ατμός θα «ενεργοποιούν» τα έλαιά του και ο χώρος θα μυρίζει τέλεια.

Σπρέι λεμονιού για τους χώρους του σπιτιού

Ξεφλουδίστε ένα λεμόνι όσο καλύτερα μπορείτε και μετά γεμίστε ένα μπουκάλι με νερό, ρίξτε μέσα τις φλούδες του και κλείστε καλά το καπάκι. Ανακινήστε για να αναμειχθούν καλύτερα τα υλικά και αφήστε το μπουκάλι όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, με ένα φίλτρο του καφέ, στραγγίξτε το μίγμα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι και χρησιμοποιήστε το για φρεσκάδα λεμονιού σε όλο το σπίτι.

Ποτ-πουρί στο τραπεζάκι του σαλονιού

Χρησιμοποιήστε αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, μήλου, φύλλα λουλουδιών, στικς κανέλας, κουκουνάρια, γαρύφαλλο. Βάλτε τα σε ένα βάζο, προσθέστε λίγες σταγόνες από ένα ή περισσότερα αιθέρια έλαια, ανακινήστε το για να ανακατευτούν τα αρώματα και στη συνέχεια βάλτε το περιεχόμενό του σε ένα μπολ στο κεντρικό τραπέζι του σαλονιού.

Για τη μυρωδιά του τσιγάρου

Αν κάποιος στο σπίτι ή οι καλεσμένοι σας καπνίζουν, μπορείτε να πείτε «αντίο» στη δυσάρεστη μυρωδιά του τσιγάρου, βάζοντας λίγη βανίλια σκόνη μέσα στο τασάκι. Και το σαλόνι σας δεν θα ξαναμυρίσει ποτέ καπνό.

Κανέλα και πορτοκάλι για την κουζίνα

Γεμίστε μία μικρή κατσαρόλα με νερό, βάλτε ένα ξυλάκι κανέλας και ένα πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες και αφήστε τα υλικά να βράσουν όλα μαζί. Η μυρωδιά που θ' αναδυθεί θα σας θυμίσει… ζαχαροπλαστείο.

Μέντα για το νεροχύτη

Αν εντοπίσετε ότι ο νεροχύτης ευθύνεται για τη δυσάρεστη μυρωδιά που επικρατεί στο σπίτι, ρίξτε στο σιφώνι ένα κουταλάκι της σούπας έλαιο μέντας, και μετά ανοίξτε τη βρύση και αφήστε το ζεστό νερό να τρέξει για λίγη ώρα. Λόγω του δυνατού αρώματός της, η μέντα θα απορροφήσει εύκολα τις άσχημες οσμές.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο