«Μα τι θέλουν επιτέλους;» Σίγουρα αυτό που μπορεί να έλκει μια γυναίκα είναι διαφορετικό από αυτό που ξετρελαίνει κάποια άλλη, όμως αιώνες… μελέτης (και χυλόπιτας) έχουν δείξει ότι υπάρχουν ορισμένα ανδρικά χαρακτηριστικά ή ικανότητες τα οποία πιθανώς να εξασφαλίσουν την «εύνοια» των γυναικών που θέλουμε να κατακτήσουμε. Ποια είναι αυτά;

Κάντε την να γελάσει

Χωρίς υπερβολή, το (καλό) χιούμορ σε αρκετές περιπτώσεις είναι αρκετό από μόνο του για να τις κάνει να… σέρνονται. Αν τις κάνετε να γελάσουν, τότε κατά πάσα πιθανότητα τις έχετε κερδίσει. Αν τις κάνετε να γελούν συνέχεια, τότε ίσως και να σας... παντρευτούν.

Χορέψτε την

Όχι στο ταψί. Κανονικά. Δεν χρειάζεται να έχετε ικανότητες Τζον Τραβόλτα στο Πυρετός το Σαββατόβραδο (ή στο Pulp Fiction ή στα Καγγέλια) για να μπορέσετε να χορέψετε – και κατ’ επέκταση να γοητεύσετε – μια κοπέλα. Ακόμα και αν δε χορεύετε τέλεια, σημασία έχει να το κάνετε με αυτοπεποίθηση και να το χαρείτε. Κατά πάσα πιθανότητα, θα το εκτιμήσει.

Να έχετε αυτοπεποίθηση

Το άλφα και το ωμέγα. Πιθανότατα να μην είστε ο μάτσο τύπος που ονειρεύεται, ούτε να ασχολείστε με κάποιο άθλημα, ούτε να παίζετε σε κάποια ροκ μπάντα ούτε οι τραπεζικοί σας λογαριασμοί να βρίσκονται στη λίστα Λανγκάρντ. Και πάλι όμως, μπορείτε - και θα πρέπει- να έχετε αυτοπεποίθηση, να παίρνετε αποφάσεις οι οποίες θα σας βοηθούν να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια, να έχετε τα χόμπι σας και μερικούς καλούς φίλους. Επίσης, λίγος ναρκισισμός δεν βλάπτει, αρκεί να μην το παρακάνετε.

Και πάθος

Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες έλκονται από άντρες που έχουν πάθος για αυτά που κάνουν στη ζωή τους. Ακόμα και αν αυτό το πάθος πιθανώς να μην συμβαδίζει με το δικό τους, με αυτόν τον τρόπο τους δείχνετε ότι έχετε την ικανότητα να παίρνετε τα πράγματα στα σοβαρά – το ίδιο και εκείνες. Και αυτό φυσικά είναι κάτι το οποίο τις έλκει. Ακόμα και αν παθιάζεστε με κάτι για το οποίο ενδεχομένως να ντρέπεστε να μοιραστείτε, πάντα θα υπάρχει κάποια γυναίκα, κάπου, η οποία θα σας θαυμάσει γι’ αυτό. Εκτός και αν αφορά τη συλλογή πεταλούδων ή παράξενων εντόμων ή κρανίων από ελάφια.

Η σωστή αγκαλιά

Και όμως, μη σας φαίνεται αστείο. Αν μπορείτε να αγκαλιάσετε μια γυναίκα χωρίς να θυμίζετε καφέ αρκούδα που προσπαθεί να ζευγαρώσει, τότε είναι πολύ πιθανό να την κερδίσετε (τη γυναίκα). Το… θηλυκό γένος θέλει να νοιώθει ασφάλεια με κάποιον με τον οποίο βγαίνει ή βρίσκεται σε σχέση και οι αγκαλιές είναι ένας αρκετά εύκολος (και δωρεάν) τρόπος να «ενεργοποιήσετε» άμεσα αυτό το αίσθημα. Ακόμα και αν είστε απλά φίλοι, μια σωστή αγκαλιά της υπενθυμίζει υποσυνείδητα ότι είστε πιο δυνατοί και ότι έχετε το πάνω χέρι στον τομέα της προστασίας.

Να είστε ειλικρινείς

Όχι, δεν εννοούμε να της πείτε ότι δείχνει άθλια με αυτό το φόρεμα ή ότι η μέση της θυμίζει σωσίβιο του flying cat. Ειλικρίνεια δεν είναι να λέτε πάντα το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό. Αλλά να είστε ανοικτοί στο αντίθετο φύλο και να μην το «αφήνετε στην απ’ έξω» από την καθημερινότητά σας επειδή νομίζετε ότι θα πρέπει να του συμπεριφέρεστε με συγκεκριμένο τρόπο και να του λέτε αυτά που θέλει να ακούσει. Μιλήστε τους λοιπόν για τους φίλους σας, τους στόχους, τα όνειρά σας και προσπαθήστε να είστε όσο πιο ειλικρινείς γίνεται όταν σας ρωτούν κάτι.

Και φιλόζωοι

Είναι πασιφανές ότι η πλειοψηφία των γυναικών αγαπά υπερβολικά τα ζώα και τα παιδιά. Επομένως αν είστε φιλόζωοι ή έστω τα συμπαθείτε και εσείς τότε όχι μόνο θα κερδίσετε έξτρα πόντους στη εκτίμησή τους, αλλά θα τους στείλετε και ένα μήνυμα ότι είστε ευγενικοί και αγαθοί τύποι. Ό,τι ακριβώς δηλαδή θέλουν από έναν άντρα στη ζωή τους. Προσοχή, δεν εννοούμε να πάρετε με το ζόρι σκύλο/γάτα για να «ρίξετε» μια κοπέλα. Η φιλοζωία είναι κάτι το οποίο είτε «το έχεις» είτε όχι. Αν δεν το έχετε, μάλλον δεν θα το αποκτήσετε ποτέ. Αλλά μεταξύ μας, ποιος σωστός άνθρωπος δεν είναι φιλόζωος;

Στιλ

Σίγουρα το στιλ είναι κάτι υποκειμενικό, όμως είναι φως φανάρι ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους άντρες που ξέρουν τι και πώς να το φορέσουν και όχι από εκείνους που φοράνε «ό,τι να’ναι». Δεν χρειάζεται να ντύνεστε όπως o Brad Pitt και να φοράτε πανάκριβα σακάκια και πουκάμισα. Αρκεί να μην είστε εντελώς «χυμαδιό», να ξέρετε να ταιριάζετε ένα τζιν με ένα πουκάμισο ή κάποιο t-shirt και να περιποιήστε στοιχειωδώς τα μαλλιά σας και το πρόσωπό σας. Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management