Σε σύγχρονες παγκόσμιες επιδημίες έχουν εξελιχθεί η παχυσαρκία και ο διαβήτης, ενώ φαίνεται πως η καλή σεξουαλική ζωή προστατεύει την καρδιά και αποτελεί σημαντικό παράγοντα καλής υγείας και μακροζωίας. Επίσης ιδιαίτερα ευεργετικός είναι ένας μεσημεριανός υπνάκος.

Όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τα παραπάνω θέματα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των Ημερίδων Μεταβολισμού που διοργάνωσαν για 17η χρονιά το Ελληνικό Κέντρο Μεταβολικών Νοσημάτων και το Διαβητολογικό Κέντρο του Γ.Ν. Πειραιά Τζάνειο.

Τα θέματα του συνεδρίου παρουσιάστηκαν σε Συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας κο. Ανδρέα Μελιδώνη, Παθολόγο - Διαβητολόγο, Συντονιστή Διευθυντή Α Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Κέντρου Τζανείου Νοσοκομείου και τον κο. Κυριάκο Σουλιώτη, Λέκτορα Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του συνεδρίου επισημάνθηκε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα έχει ευεργετική επίδραση στη σωματική και ψυχική υγεία και είναι μία από τις καλύτερες στρατηγικές πρόληψης για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εμβολιασμός κατά του HPV: Πόσο προστατεύει από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας [μελέτη]
Μπαράζ κλοπών σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης - Μέτρα από την Αστυνομία
Ποιες παθήσεις μπορεί να κρύβονται πίσω από την κακοσμία του στόματος