Ο καθιστικός τρόπος ζωής έχει χαρακτηριστεί σήμερα σαν το καινούργιο «κάπνισμα» σε επιπλοκές στο μυοσκελετικό, στο κυκλοφορικό και στην παχυσαρκία. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι να γίνουμε περισσότερο κινητικοί.

Η άσκηση σήμερα έχει μπει με διάφορους τρόπους στη ζωή μας. Πολλοί είναι φαν του ποδηλάτου και του τρεξίματος, άλλοι προτιμούν το κολύμπι και τα ομαδικά σπορ και μεγάλη στροφή έχει γίνει από μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους σε σπορ όπως το γκολφ και το τένις. Ας μην ξεχάσουμε φυσικά τους χιλιάδες φαν του γυμναστηρίου με τα διάφορα concept, από αερόμπικ και βάρη έως ζούμπα και πιλάτες.

Ο καθιστικός τρόπος ζωής και τα προβλήματα που δημιουργεί όπως και το αυξημένο στρες λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεύμα στην εκγύμναση γενικά.

Πολλοί όμως αθλούμενοι γυμνάζονται ενώ έχουν μυοσκελετικά προβλήματα να τους ταλαιπωρούν. ‘Αρα τι κάνουν όλοι αυτοί;

Είναι σωστό να γυμνάζεσαι και να πονάς; Είναι σωστό να έχεις οσφυαλγία και να κολυμπάς; Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων ερωτήσεων από ασθενείς που το περιβάλλον τους τούς ωθεί να γυμναστούν έστω και αν πονούν..Τεράστιο λάθος...Και τι κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι;

Καταρχήν επισκέπτονται έναν επαγγελματία υγείας για να λύσουν το μυοσκελετικό τους πρόβλημα. Εκεί θα αξιολογηθεί και θα θεραπευθεί.

Μια λογική προσέγγιση, όπως είναι η μηχανική αξιολόγηση και θεραπεία, αφού τα περισσότερα μυοσκελετικά προβλήματα είναι πρώτα από όλα μηχανικής αιτιολογίας.

Στη συνέχεια ο ειδικός θα δώσει ένα πρόγραμμα θεραπευτικής γυμναστικής στον αθλούμενο ασθενή για να τον επαναφέρει στην κατάσταση πριν τον τραυματισμό.

Ο ασθενής μπορεί να ασκηθεί με όποιο άθλημα επιθυμεί ανάλογα με την ηλικία και τη φυσική του κατάσταση. Βλέπουμε ασθενείς να πονάνε και να περιφέρονται σε γυμναστήρια και κολυμβητήρια ' γιατί η γυμναστική κάνει καλό'...Αυτοί οι άνθρωποι απλώς επιβαρύνουν το μυοσκελετικό τους πρόβλημα με αυτή την προσέγγιση.

Ο καθιστικός τρόπος ζωής έχει χαρακτηριστεί σήμερα σαν το καινούργιο «κάπνισμα» σε επιπλοκές στο μυοσκελετικό, στο κυκλοφορικό, στην παχυσαρκία και ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι να γίνουμε περισσότερο κινητικοί σαν άνθρωποι υπό την προϋπόθεση να μην πονάμε και να απολαμβάνουμε στο μέγιστο τα οφέλη της άσκησης.



 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο