Κάθε μετάβαση στην εμμηνόπαυση σηματοδοτείται από αλλαγές. Αλλαγές στο σώμα, στην διάθεση, στις ορμόνες που ρυθμίζουν πρακτικά τα πάντα στον οργανισμό σας… Και δεν είναι και η πιο εύκολη μετάβαση. Ευτυχώς, εμείς έχουμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να φροντίσετε να είστε πιο άνετες και υγιείς από ποτέ!

*Πρέπει να τρώτε τακτικά και να μην προσπερνάτε γεύματα, ώστε ο οργανισμός σας να έχει πάντα αποθέματα ενέργειας και θρεπτικών συστατικών.

*Χρειάζεστε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχνικών καθημερινά, για να λαμβάνετε σημαντικά αντιοξειδωτικά που θα σας προστατεύσουν από ασθένειες όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος. Η βρώμη, τα όσπρια και τα ζυμαρικά ολικής (με μέτρο τα τελευταία…) θα γίνουν πιστοί σας σύμμαχοι.

*Ενσωματώστε στην καθημερινότητά σας τροφές με φυτοοιστρογόνα, όπως το γάλα σόγιας, τα ρεβίθια και ο λιναρόσπορος.

*Τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά σας προσφέρουν ασβέστιο για γερά οστά, καθώς η εμμηνόπαυση είναι η περίοδος που τα οστά της γυναίκας αρχίζουν σιγά-σιγά να γίνονται πιο αδύναμα.

*Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, χρειάζεστε μία μερίδα λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, για τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά τους.

*Περιορίστε το αλάτι και τα κορεσμένα λιπαρά.

*Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφών που αγοράζετε, για να ξέρετε ότι αγοράζετε τις πιο αγνές και υγιεινές τροφές. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

*Προσέξτε την κατανάλωση διεγερτικών όπως η καφεΐνη, αν σας επηρεάζει, προσέξτε την κατανάλωση αλκοόλ και – προφανώς – μην καπνίζετε.

*Προσπαθήστε να γυμνάζεστε τακτικά. Από το περπάτημα και την ποδηλασία, μέχρι τον χορό και την κολύμβηση, η σωματική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει να μείνετε σε φόρμα.

*Φροντίστε το βάρος σας να μην ξεφεύγει από τα φυσιολογικά, με γυμναστική και σωστή διατροφή.

*Μην χαραμίζετε τον χρόνο σας με εξωφρενικές δίαιτες, μόδες γυμναστικής και συμπληρώματα. Το σημαντικό είναι να προσέχετε το σύνολο της διατροφής σας και να κάνετε τακτικά σωματική άσκηση (που επίσης σας ευχαριστεί—κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, κι ας μην το λέμε συχνά).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο