Διατροφή

Σπανακόρυζο νηστίσιμο

Θα χρειαστείτε σπανάκι, κρεμμύδι, ρύζι, λεμόνι, άνηθο και λάδι.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Πέτσιος Δημήτριος Msc
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
1 λεμόνι
άνηθος
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το σπανάκι, το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και το αφήνετε να σουρώσει. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το κρεμμύδι. Το αφήνετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε το σπανάκι και τον άνηθο κα σοτάρετε ελαφρά ανακατεύοντας συνέχεια.

Προσθέτετε 2-4 φλιτζάνια νερό και αλατοπίπερο. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε ελαφρά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία της φωτιάς, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε.



Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (περίπου 2 φλ.)

Ενέργεια (Kcal) 295
Πρωτεΐνες (g) 10,8
Υδατάνθρακες (g) 48,5
Λίπη (g) 8,0
Φυτικές ίνες (g) 6,8
B12 (μg) 0,0
B6 (mg) 0,7
C (mg) 28,8
A (RE) 1842,8
E (mg) 3,2
Ca (mg) 348,4
Fe (mg) 10,11


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων