Επαγγελματίες που εισέρχονται σε Μονάδες Covid ή Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (για άλλες ασθένειες) ή Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας για να συντηρήσουν, να επισκευάσουν ή να αναβαθμίσουν ιατρικά μηχανήματα παραμένουν ανεμβολίαστοι παρά τις συνεχείς πιέσεις -με επιστολές- που έχουν ασκηθεί από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) να μπουν σε προτεραιότητα εμβολιασμού, λόγω του υψηλού ρίσκου που έχουν να νοσήσουν από κορωνοϊό. Το συγκεκριμένο θέμα συμπεριλαμβάνονταν στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, οπότε και αναμένουμε εξελίξεις.

Η πρώτη επιστολή στάλθηκε τον Ιανουάριο του 2021

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το θέμα το γνωρίζει η Επιτροπή για τους Εμβολιασμούς από τον Ιανουάριο του 2021, χωρίς ωστόσο να έχει δώσει ακόμη λύση. Εκείνη την περίοδο, ο ΣΕΙΒ είχε προωθήσει στην Επιτροπή λίστα με 1.850 άτομα, τα οποία και έπρεπε να εμβολιαστούν παράλληλα με τους υγειονομικούς. Άτομα που όπως ήδη προαναφέρθηκε, κινούνται συνεχώς μέσα στα νοσοκομεία και εισέρχονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Covid ή no Covid) για έλεγχο μηχανημάτων ή ακόμη και σε χειρουργεία. Γνώστης του θέματος είναι και το Υπουργείο Υγείας

Θα εμβολιαστούν μετά από τις ευπαθείς ομάδες και όχι όλοι  

Στις αρχές Μαρτίου και μετά βεβαίως από τις αλλεπάλληλες πιέσεις του ΣΕΙΒ, η διοίκηση του Συνδέσμου ενημερώθηκε ότι τελικά θα εμβολιαστούν αλλά όχι όλοι όσοι συμμετέχουν στη λίστα των 1.850 ατόμων!

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζήτησε από τον ΣΕΙΒ την επαναπροώθηση της λίστας αλλά με λιγότερα άτομα. Γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση κάποιων μελών του Συνδέσμου θεωρώντας ότι πρέπει όλοι οι ειδικοί επί των μηχανημάτων που μάλιστα βρίσκονται μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε χειρουργεία -ακόμη και κάποιος μη γνώστης μπορεί να καταλάβει τη σπουδαιότητά τους και τη δυσκολία στο χειρισμό τους- να είναι οχυρωμένοι και πανέτοιμοι ανά πάσα στιγμή μεσούσης της πανδημίας. Τελικά, η περιβόητη λίστα διαμορφώθηκε μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια, για 1.150 άτομα.

Εμβολιασμός μάλλον τον Μάιο

Την ίδια στιγμή, ο ΣΕΙΒ ενημερώθηκε ότι μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες που ξεκίνησε πριν 2 εβδομάδες και ο οποίος κατά πληροφορίες θα χρειαστεί για την ολοκλήρωσή του τουλάχιστον 1 μήνα, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των επαγγελματιών που ασχολούνται με τα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα. Δηλαδή αρχές Μαΐου.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"