Αναγνωρίζοντας πως, όσο ανοίγει η αγορά, τόσο αυξάνονται οι ανάγκες για ενισχυμένη προστασία, ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης προσέθεσε στη γκάμα του τη νέα μάσκα υψηλής προστασίας “FFP2 Thrace Series 902 Advanced”.

Η νέα επένδυση του ομίλου στην Ξάνθη, εξασφαλίζει - σε πρώτη φάση - μία παραγωγή άνω των 1,5 εκατομμυρίου μασκών FFP2 τον μήνα, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στο να γίνει η χώρα μας αυτάρκης και σε αυτό το είδος ατομικής προστασίας.

Παράλληλα, ενισχύει τη θέση του Ομίλου, ως ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μασκών στην Ευρώπη, καθώς παράγει ήδη 50 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες Τύπου IIR τον μήνα στα εργοστάσιά του στην Ελλάδα, στη Σκωτία και στην Ιρλανδία.

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρία στην παραγωγή τεχνικών υφασμάτων για ιατρική χρήση, τα Πλαστικά Θράκης είναι η μόνη εταιρεία που εχει καθετοποιημένη παραγωγή.

Οι συγκεκριμένες μάσκες:

Παρέχουν μέγιστη προστασία από εισπνοή μολυσματικών παραγόντων ή ρύπων με τη μορφή αερολυμάτων, σταγονιδίων ή μικρών στερεών σωματιδίων, τόσο σε αυτόν που την φορά, όσο και στους γύρω του από τη διασπορά αερομεταφερόμενων σωματιδίων.

Aποτελούνται από 5 στρώσεις non-woven, spunbond και meltblown (S-HAC-M-M-S), κάτι το οποίο εξασφαλίζει εξαιρετικό φιλτράρισμα με σχεδόν μηδενικές διαρροές.

Είναι σχεδιασμένες, ώστε να παρέχουν σταθερότητα και άνεση κατά τη χρήση.

Οι μάσκες FFP2-NR Thrace Series 902 Advanced εναρμονίζονται και έχουν πιστοποιηθεί με το πρότυπο EN 149:2001+A1:2009, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας (EU) 2016/425 για τα PPE (Personal Protective Equipment).

Επιπλέον, με το (brand name του προϊόντος) λογότυπο του ομίλου και το CE τυπωμένο σε κάθε μάσκα, ο καταναλωτής μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος ότι η μάσκα του ανταποκρίνεται στα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα για τους αναπνευστήρες φίλτρου απορρόφησης, έναντι των σωματιδίων.

Οι υπεύθυνοι του Ομίλου Πλαστικά Θράκης απαντούν σε ερωτήσεις του Iatronet για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Ποια είναι η κατάλληλη μάσκα για τους πολίτες;

Ο πολίτης θα πρέπει να συμβουλεύεται το προσωπικό του ιατρό και τις κρατικές οδηγίες κατευθύνσεις για το ποιες μάσκες πρέπει να φοράει.

Το μόνο που μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα είναι ότι πριν ένας πολίτης αγοράσει μία μάσκα θα πρέπει να σιγουρευτεί ότι αυτή διαθέτει σήμανση CE, δηλαδή είναι πιστοποιημένη κατά τα ευρωπαικά πρότυπα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μάσκες που χρησιμοποιούν πρώτες ύλες που έχουν παραχθεί στην Ευρώπη, διατηρούν καλύτερα την ηλεκτροστατική φόρτωση που έχει το υλικό meltblown, οπότε έχουν πιο σταθερή και σίγουρη απόδοση προστασίας.

Το πλεονέκτημα των μασκών FFP2 σε σχέση με τις χειρουργικές, είναι ότι προσφέρουν καλή εφαρμογή στο πρόσωπο και έλεγχεται το φιλτράρισμα τους σε πιο μικρά σωματίδια. Οπότε, οι συγκεκριμένες μάσκες προτείνονται σε χώρους με συνωστισμό ή υψηλού ρίσκου.

Πώς μπορούμε να αντιληφθούμε πως η μάσκα που φοράμε δεν είναι πλέον αποτελεσματική;

Όλες οι μάσκες θα πρέπει να φοριούνται μία φορά και ύστερα να απορρίπτονται. Δεν πρέπει μία μάσκα να έρχεται σε εκτενή επαφή με τα χέρια μας, είτε με άλλες επιφάνειες. Επίσης, μετά από πολύ ώρα χρήσης μία μάσκα μπορεί να υγρανθεί, τότε θα πρέπει πάλι να απορρίπτεται και να αντικαθιστάτε.

Μετά το τέλος της πανδημίας, πώς θα απορροφηθεί η παραγωγή σας;

Η παραγωγή μας αφορά, κατά κύριολ λόγο τα τεχνικά υφάσματα, από τα οποία παράγονται οι χειρουργικές και FFP2 μάσκες, oι ιατρικές φόρμες και τα σκουφάκια μίας χρήσης, τα οποία παράγονται για περισσότερα απο 20 χρόνια στα εργοστάσια του ομιλου σε Ελλάδα, Σκωτία και Ιρλανδία.

Με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μεγάλης Βρετανιας να είναι αυτονομες στα παραπάνω είδη ατομικής προστασίας (να μην εισάγουν από ασιατικές χώρες), έχουμε την πεποίθηση ότι θα απορροφηθεί πλήρως η παραγωγή τέτοιων υφασμάτων με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, όπως είναι τα δικα μας.

Παράλληλα, η πανδημία μάς έμαθε να είμαστε πιο προσεχτικοί και να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Εκτός από τη χρήση τπυς σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται πιο έντονα από την προ CoViD εποχή, οι μάσκες θα μπουν πια στο φαρμακείο του σπιτιού μας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις