Πάνω από τις προσδοκίες κινήθηκαν τα κέρδη της Regeneron Pharmaceuticals Inc το πρώτο φετινό τρίμηνο, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα η εταιρεία τονίζοντας ότι αναμένει τη διατήρηση της ζήτησης για τη θεραπεία αντισωμάτων της κατά του κορωνοϊού, καθώς οι προσπάθειες εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες εντείνονται.

Στον αντίποδα η Eli Lilly και Co, μείωσε τον οικονομικό της στόχο για το ύψος των πωλήσεων από την δική της θεραπεία αντισωμάτων κατά της Covid-19.

Yπενθυμίζεται ότι οι θεραπείες αντισωμάτων της Lilly και της Regeneron REGEN-COV έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 που δεν νοσηλεύονται και οι εταιρείες έχουν υπογράψει συμφωνίες προμήθειας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ζήτηση για αυτές τις θεραπείες, ωστόσο, μέχρι στιγμής είναι περιορισμένη λόγω των πολυπλοκότητας που υπάρχει στη χορήγησή τους.

Η Regeneron δήλωσε ότι η θεραπεία πραγματοποίησε στην Αμερική πωλήσεις ύψους 262 εκατ. δολ. που είναι αυξημένες έναντι των 255 εκατ. δολ. που είχε αρχικώς προβλεφθεί.

"Παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, εκτιμάται ότι δεκάδες εκατομμύρια άτομα θα παραμείνουν ανεμβολίαστα στις ΗΠΑ", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Regeneron Leonard Schleifer.

Στην παρούσα φάση, η Regeneron επιδιώκει την αμερικανική έγκριση για χαμηλότερη δόση χορήγησης της θεραπείας της, καθώς και για χρήση της ως προληπτικό φάρμακο. Έχει αναφέρει θετικά δεδομένα και από τις δύο κλινικές μελέτες που έχει πραγματοποιήσει. Η χαμηλότερη δόση είναι στα  1,2 g.

Οι μετοχές της Regeneron αυξήθηκαν κατά 2% στα 490,90 δολάρια, αφενός γιατί επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου και αφετέρου γιατί ανέκαμψε η ζήτηση για το συνταγογραφούμενο φάρμακο για τα μάτια Aflibercept.

Πηγές:
Reuters

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα