Πληροφορίες λένε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα, πληθυσμιακές ομάδες όπως οι άνεργοι που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να προμηθεύονται self test, θα μπορούν να το κάνουν, μετά και από τις σχετικές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

Το θέμα είναι, αναφέρουν στελέχη της αγοράς, ότι ως χώρα λύσαμε όπως φαίνεται το θέμα της διαθεσιμότητας των τεστ, ιδίως μετά την έναρξη της συνεργασίας της Πολιτείας με την JoysBio. Kαι τα προβλήματα που είχαν εμφανιστεί στα νοσοκομεία, από την άλλη, όπου είχαν αρχίσει να καταγράφονται ελλείψεις σε τεστ, φαίνεται να λύθηκαν μετά και την απελευθέρωση του διαγωνισμού του ΙΦΕΤ για την προμήθεια των 5 εκατ. τεμαχίων από την εταιρεία Βαρελάς. Την ίδια στιγμή, τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ξεμπλοκάρει και ο διαγωνισμός του ΕΟΔΥ με τα 3 εκατ. rapid test.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο διαγωνισμό μειοδότης είχε αναδειχθεί η εταιρεία SwissMed, η οποία είχε κηρυχθεί έκπτωτη στον διαγωνισμό της Πολιτικής Προστασίας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) έκανε δεκτή την προσφυγή της εταιρείας Πήγασος -στον συγκεκριμένο διαγωνισμό προσφυγή έχει γίνει και από την Roche- απορρίπτοντας την απόφαση ανάθεσης του ΕΟΔΥ. 

Η προσφορά της Πήγασος για τα 3 εκατ. rapid test ήταν στα 3,45 ευρώ το τεμάχιο (συνολικό κόστος 10.350.000). Ό,τι είναι θα φανεί γρήγορα....

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ