Η κρίση με την CoViD-19 ανέδειξε ένα χρόνιο πρόβλημα των υγειονομικών, φτάνοντάς το σε ακραία επίπεδα.

Μεγάλη διεθνής μελέτη έχει δείξει πως, τουλάχιστον το ένα πέμπτο των υγειονομικών σε όλο τον κόσμο, έχει νιώσει κατάθλιψη, άγχος ή διαταραχή μετατραυματικού στρες εξαιτίας των ψυχολογικών πιέσεων που έχουν δεχθεί εν μέσω της πανδημίας.

Έπειτα από 15 μήνες πανδημίας, το υπουργείο Υγείας υλοποιεί μία δράση για το burnout των εργαζομένων στην Υγεία. Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι τα ποσοστά burnout φτάνουν άνω του 40% σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως είναι οι εργαζόμενοι στις ΜΕΘ και οι εντατικολόγοι.

Το θέμα θα συζητηθεί σε δωρεάν Webinar για επαγγελματίες Υγείας, το οποίο διοργανώνεται από το Iatronet, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, 3 Ιουλίου.

Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Nikos Lambridis, Neuro-Psychology at the Univ. Of York.

Μήπως περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας σκεπτόμενοι το παρελθόν ή ανησυχώντας για το μέλλον; Αισθάνεστε ότι κάνετε όλο και περισσότερα πράγματα με αυτόματο τρόπο;

Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου είναι πολυάσχολο και ανήσυχο. Πώς μπορούμε να δώσουμε χώρο στο δεξί ημισφαίριο; Πώς μπορούμε να "χαμηλώσουμε την ένταση" στο αριστερό ημισφαίριο και να αποκομίσουμε οφέλη από το δεξί;

Μην χάσετε το δωρεάν Webinar για επαγγελματίες Υγείας: Ησυχάζοντας το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου - Μείωση στρες, αποφυγή burnout, ενίσχυση ανθεκτικότητας.