Οι εξελισσόμενες τεχνολογίες και τα νέα λογισμικά συστήματα, επιτρέπουν πλέον στα νοσοκομεία να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών τους με οφέλη για τους ασθενείς, και παράλληλα, με την μέγιστη ασφάλεια, διευκόλυνση και ευελιξία για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των χειρουργικών αιθουσών βρίσκεται στην καρδιά της νέας εποχής για την ιατρική τεχνολογία και ανάπτυξη, και τα νοσοκομεία πρέπει να είναι έτοιμα για τις καινοτομίες που θα ακολουθήσουν.

Η εταιρεία SANTAIR ΑΕ, με μεγάλη εμπειρία στις ιατρικές εφαρμογές,τις εξατομικευμένες καικαινοτόμες λύσεις εξοπλισμού και εγκαταστάσεων στον τομέα της υγείας, παρουσιάζει την ψηφιακή χειρουργική αίθουσα με Modular (αρθρωτή) τοιχοποιία, που εγκατέστησε στο ΙΑΣΩ. Η αίθουσα ενσωματώνει την απαιτούμενη τεχνολογία και τον πλέον σύγχρονο απεικονιστικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας, ταχύτητας και αξιοπιστίας.  

Ψηφιακές Χειρουργικές Αίθουσες Modular τοιχοποιίας: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας

Όλα τα συστήματα της εταιρείας Santair AE που συνθέτουν τη χειρουργική ψηφιακή αίθουσα είναι τελευταίας γενιάς. Με την πρωτοποριακή Modular (αρθρωτή) τοιχοποιία και προδιαγραφές για μέγιστη απόδοση, με προσαρμόσιμη εγκατάσταση ή τοποθέτηση, δημιουργούν μία υπερσύγχρονη, ευέλικτη και ασφαλή χειρουργική αίθουσα.

Τα ψηφιακά συστήματα της εταιρείας SANTAIR AE είναι ευέλικτα και συμβατά, τόσο με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, όσο και με μελλοντικές ιατρικές συσκευές και απαιτήσεις. 

Η εφαρμογή των παραπάνω λύσεων, μπορεί να υλοποιηθεί εκτός από τις χειρουργικές αίθουσες και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή/και σε χώρους που διενεργούνται ιατρικές πράξεις και απαιτείται υψηλή τεχνολογία και απόλυτη ασφάλεια.  Μία ψηφιακή χειρουργική αίθουσα, μπορεί ενδεικτικά να περιλαμβάνει:

 • Καινοτόμα τεχνολογία Modular (αρθρωτής) τοιχοποιίας Maquet Variop. Εξασφαλίζει συνθήκες υγιεινής, ευελιξία και προσαρμοστικότητα, με αντισεισμική και πυρίμαχη θωράκιση, ειδική κατασκευή για αντοχή σε κρούσεις και απολυμάνσεις. Συμβατή με κάθε νέα τεχνολογία.
 • Πλήρη συστήματα χειρουργικών τραπεζών Maquet, με αποσπώμενες επιφάνειες, για τη μείωση του χρόνου προετοιμασίας μεταξύ των περιστατικών, αυξάνοντας έτσι τη ροή περιστατικών και βελτιώνοντας την εργονομία, λειτουργία και αποτελεσματικότητα όλου του χειρουργικού τμήματος.
 • Υπερσύγχρονα αναισθησιολογικά συγκροτήματα, τύπου Maquet Flow-i, πλήρως αναρτώμενα στις στήλες παροχών οροφής για μεγαλύτερη διασφάλιση της υγιεινής της χειρουργικής αίθουσας.
 • Τελευταίας τεχνολογίας συστήματα διπλών Χειρουργικών Προβολέων οροφής τύπου Maquet Power Led II.  Είναι οι μόνοι προβολείς παγκοσμίως που δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες φωτισμού καθ΄ όλη την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.
 • Στήλες οροφής παροχών Maquet Moduevo για τη βελτιστοποίηση των συνθηκών υγιεινής του χώρου των χειρουργείων.
 • Ενσωμάτωση συστήματος ψηφιακής διαχείρισης Maquet Tegris, με εντοιχισμένες και αναρτώμενες οθόνες χειρισμού και προβολής των ιατρικών σημάτων και κεντρική διαχείριση του εξοπλισμού. Χάρη στο σύστημα ψηφιοποίησης δίνεται στο Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό ο έλεγχος, η live καταγραφή και η διανομή εικόνων και video υψηλής ευκρίνειας οπουδήποτε χρειαστεί.
 • Διασύνδεση της χειρουργικής αίθουσας με τα πληροφοριακά συστήματα του Νοσοκομείου, διευκολύνοντας το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων. 

Πλεονεκτήματα για τον ασθενή και το ιατρικό δυναμικό

Η εγκατάσταση ψηφιακών χειρουργικών αιθουσών Modular τοιχοποίας στα νοσοκομεία, παρέχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και δυνατότητα για εφαρμογή όλων των πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών από το ιατρικό δυναμικό του Νοσοκομείου. Προσφέρει πλεονεκτήματα τόσο για τον ασθενή, όσο και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και κατ’ επέκταση για το ίδιο το νοσοκομείο όπως: 

 • Μεγαλύτερη ασφάλεια για τον ασθενή
 • Άριστες συνθήκες υγιεινής και αντισηψίας
 • Έλεγχο των μηχανημάτων απομακρυσμένα
 • Έλεγχο, καταγραφή και διανομή εικόνων και video υψηλής ευκρίνειας οπουδήποτε χρειαστεί
 • Διασύνδεση της χειρουργικής αίθουσας με τα πληροφοριακά συστήματα του Νοσοκομείου, ενεργή επικοινωνία με τα HIS/PACS διευκολύνοντας το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων
 • Ενσωμάτωση εργαλείων που συντελούν στο βέλτιστο δυνατό κλινικό αποτέλεσμα
 • Δυνατότητα για εφαρμογή σύγχρονων ιατρικών μεθόδων χωρίς περιορισμούς

Με την εγγύηση της Santair

Η εγκατάσταση των συστημάτων της ψηφιακής χειρουργικής αίθουσας Modular τοιχοποιίας, ολοκληρώθηκε από τους ειδικά εκπαιδευμένους τεχνικούς της εταιρείας Santair AE, που εξειδικεύονται στον εξοπλισμό και την τεχνολογία χειρουργείων και υποστηρίζουν όλες τις ιατρικές εφαρμογές.

Santair

Η SANTAIR ΑΕ είναι η κορυφαία εταιρεία ιατρικών εφαρμογών, στο χώρο των ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων και στην αγορά των in vitro διαγνωστικών αντιπροσωπεύοντας τους μεγαλύτερους Οίκους Ιατρικών Συσκευών παγκοσμίως. Από την ίδρυσή της το 1997 έως και σήμερα, υιοθετεί καινοτόμες και υψηλής ποιότητας τεχνολογίες και έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστος πάροχος με διαρκή προσανατολισμό στην ανάπτυξη και την υψηλή ποιότητα στον τομέα της υγείας. 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες:  www.santair.gr 

Εμπορική Διεύθυνση:  2109714444.