Με κεντρικό σύνθημα «Στάσου πλάι μου», το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ διοργανώνει στον Πειραιά δράσεις αλληλεγγύης και ενημέρωσης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών, 26 Ιουνίου 2021. Οι δράσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και τις τοπικές δομές αλληλεγγύης και ψυχικής υγείας «Αόρατος Πειραιάς», ΕΨΥΜΕ, Ξενώνες Εφήβων ΠΛΟΕΣ και Κοι.Σ.Π.Ε. ΠΛΩΡΗ.

Το Σάββατο 26/6/21 από τις 19.00 έως τις 22.00, στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε8 (απέναντι από την πλατεία Καραϊσκάκη), το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ θα προετοιμάζει και θα προσφέρει γεύματα σε αστέγους.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης στο κεντρικό λιμάνι και στο Πασαλιμάνι, σχετικά με το πρόβλημα των ναρκωτικών και τις δομές απεξάρτησης που προσφέρει.

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ προσφέρει συμβουλευτική, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη σε ενήλικες χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους. Μέσα από ένα εύρος θεραπευτικών παρεμβάσεων, το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, ανταποκρίνεται με ευελιξία στις ανάγκες ανθρώπων με διαφορετικό βαθμό εμπλοκής με τις ουσίες και συνθήκες ζωής, όπως ανέργων, εργαζομένων, φοιτητών κ.ά. Διαθέτει μονάδες στον Πειραιά, την Ελευσίνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό στο απόρρητο. Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ Ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων-ΚΕΘΕΑ.