Η αποτίμηση της αγοράς των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων θα ξεπεράσει τα 22 δισ. δολάρια έως το 2027, αναφέρει διεθνής έρευνα. Όπως τονίζει, ο αυξανόμενος αριθμός των κλινικών δοκιμών οδηγεί στην αύξηση των νέων εγκρίσεων φαρμάκων και αυτό τροφοδοτεί την επέκταση της αγοράς. 

Την ίδια στιγμή, οι ηγέτες της αγοράς και οι κυβερνητικοί οργανισμοί συμμετέχουν πιο ενεργά στη διεύρυνση της διαθεσιμότητας των προϊόντων σε κοινωνικές ομάδες με μεσαία ή χαμηλά εισοδήματα. 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,  το 76% έως και το 85% των ασθενών με κατάθλιψη ζουν σε οικονομίες χαμηλών ή μεσαίων εισοδημάτων. Επιπλέον, οι ασθενείς δεν μπορούν να λάβουν θεραπείες σε υπανάπτυκτες χώρες λόγω του κοινωνικού στιγματισμού που υφίστανται, αλλά και της έλλειψης σε πόρους και σε εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας.

Το τμήμα των τρικυκλικών αντικαταθλιπτικών στην αγορά των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων είναι έτοιμο να δει ένα ποσοστό ανάπτυξης έως 7,8% έως το 2027. Τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά είναι επίσης διαθέσιμα για χρήση εκτός ετικέτας στη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, διαταραχή μετατραυματικού στρες, διαταραχή πανικού και αρκετές άλλες καταστάσεις που επιβαρύνουν την ψυχική υγεία.  Επιπλέον, η αυξανόμενη αποδοχή στη θεραπεία διαταραχών που σχετίζονται με τα οπιοειδή, τη διαχείριση του στρες και τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών θα επηρεάσει την ανάπτυξη του τμήματος τα επόμενα χρόνια.

Το τμήμα των κυριότερων καταθλιπτικών διαταραχών κατείχε το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων το 2020. Το υψηλό ποσοστό επιπολασμού στις ανεπτυγμένες χώρες είναι σημαντικός προωθητικός παράγοντας για την επέκταση του τμήματος. Για παράδειγμα, περίπου 17,3 εκατ. άνθρωποι έπασχαν από μείζονα καταθλιπτικά επεισόδια στις ΗΠΑ το 2017, ενώ η επίπτωση ήταν υψηλότερη σε ενήλικες ηλικίας 18 έως 25 ετών. 

Γεωγραφικά, η αγορά της Ασίας -Ειρηνικού προβλέπεται ότι θα επιδείξει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης έως το 2027, λόγω του αυξανόμενου επιπολασμού χρόνιων ασθενειών που συμβάλλουν στην ψυχολογική επιβάρυνση. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μεταξύ του συνολικού πληθυσμού που πάσχει από καταθλιπτικές καταστάσεις, σχεδόν το 50% βρίσκεται σε αυτή την περιοχή. 

Οι σημαντικότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων είναι η Novartis AG, η Eli Lilly & Company, η Pfizer, η Bristol-Myers Squibb, η GlaxoSmithKline, η Patheon Inc, η Sandoz Inc., η N.V. Organon, η Takeda Pharmaceuticals και η Janssen Pharmaceuticals. 

Πηγές:
https://finance.yahoo.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι