Μετά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με αφορμή τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα στις αρχές Αυγούστου, το Propeller Club Πειραιά βράβευσε την ΕΟΔ στο πλαίσιο της Γενικής του Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας, στον Πειραιά, παρουσία τουλάχιστον 130 μελών του.
 
Οι δύο οργανισμοί ξεκίνησαν τη συνεργασία τους τον Μάιο, όταν το Propeller Club ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της ΕΟΔ για την ανάληψη του κόστους συντήρησης ενός εκ των 23 διασωστικών σκαφών της και συνεχίστηκε τον Αύγουστο με την έκτακτη χορηγία του Πειραιώτικου σωματείου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες προμήθειας εξοπλισμού δασοπυρόσβεσης για τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
 
Παρουσιάζοντας την ΕΟΔ, η Γενική Γραμματέας του Propeller Club, Δανάη Μπεζαντάκου, μίλησε στα μέλη του σωματείου για την οργάνωση, κάνοντας αναφορά στη μακρόχρονη ιστορία της, το έργο της κυρίως στη θαλάσσια διάσωση, αλλά και τη μεγάλη επιχειρησιακή δράση της στο μέτωπο των πυρκαγιών τον Αύγουστο, όπως επίσης και την ομόφωνη απόφαση των μελών του ΔΣ του Propeller Club να ενισχύσουν εκτάκτως το έργο των εθελοντών της, με στόχο να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στη δράση τους.

Το λόγο, στη συνέχεια, πήρε ο Πρόεδρος της ΕΟΔ, Γιώργος Καλογερόπουλος, που ευχαρίστησε το ΔΣ του Propeller Club για την αμέριστη υποστήριξη, αναφέροντας, συγχρόνως, ότι τέτοιες συμπράξεις μόνο όφελος μπορούν να έχουν για την κοινωνία των πολιτών και, ειδικότερα, για όλους όσοι προσπαθούν για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στην πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Επιπλέον, υπερθεμάτισε στη δράση της ΕΟΔ στη θαλάσσια διάσωση και εξέφρασε την ευχή η συνεργασία των δύο φορέων να μακροημερεύσει, δημιουργώντας θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.
 
Η απονομή του βραβείου έγινε από τον Πρόεδρο του Propeller Club, Κωστή Φραγκούλη, του οποίου η θητεία ως Πρόεδρος ανανεώθηκε, μετά τις αρχαιρεσίες και τη σύσταση σε σώμα του ΔΣ του σωματείου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα