Σε νέα επισκόπηση, ερευνητές του Fox Chase Cancer Center στη Φιλαδέλφεια περιέγραψαν τη σχέση μεταξύ των δυο.

Καθώς αυξάνει η θερμοκρασία στον πλανήτη, οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν λιγότερο σωματικά δραστήριοι και λιγότερο ικανοί να καίνε επιπλέον λίπος -κάτι που τους βάζει σε αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Με τη σειρά του, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου. καθώς υπέρβαροι και παχύσαρκοι κάνουν μεγαλύτερη χρήση αυτοκινήτων αντί να βρουν σωματικά δραστήριους τρόπους μετακίνησης όπως το ποδήλατο ή το περπάτημα.

Μια από τις συνέπειες των επιπλέον κιλών στην υγεία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για καρκίνο, σημειώνουν οι ερευνητές της επισκόπησης που δημοσιεύτηκε στο Hormone and Metabolic Research.

Ο Dr. Christian Koch, σημειώνει ότι η παχυσαρκία συνδέεται με κίνδυνο κακοήθειας, όπως μαστού και ενδομητρίου, οισοφάγου, παχέος εντέρου, ορθού, χοληδόχου κύστης, παγκρέατος, νεφρών, θυρεοειδούς. Υπάρχουν αρκετοί λύγοι γιατί οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι  είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο, όπως αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης που μπορούν να τους θέσουν σε υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο παχέος εντέρου, νεφρών, προστάτη και ενδομητρίου.

Στις γυναίκες, ο λιπώδης ιστός μπορεί να παράγει οιστρογόνα που μπορούν να προάγουν τον καρκίνο ενδομητρίου, μαστού και ωοθηκών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη